Blocs Terrassencs - terrassa.com PREN-T'HO COM VULGUIS: de juliol 2007

dimarts, de juliol 31, 2007

 

QUINES DONES...

Ferran Madico, director artístic del Centre d’Arts Escèniques de Reus (CAER), està ben satisfet de la segona temporada de l’equipament que dirigeix i, abans de començar la tercera, no pot amagar un cert punt d’orgull de cara als títols que oferiran. Diu que se centraran en “la nova creació” i que les peces que muntaran es troben “molt al voltant de la dona”. De fet, el tret de sortida, el 27 de setembre, el donarà la Carta d’una desconeguda, de Stefan Zweig, interpretada per cinc dones: Emma Vilarasau, Marta Marco, Carlota Olzina, Mar Ulldemolins i Ivana Miño. Una peça que, a banda de representar-se al Teatre Bartrina, farà temporada al Teatre Borràs de Barcelona.Madico també recorda que han acabat la temporada amb les Tres dramolette, de Thomas Bernhard, originalment escrita per a tres homes, però aquí interpretada per tres dones: Rosa Maria Sardà, Mercè Pons i Pepa López. La peça, coproduïda pel CAER i el Romea, obrirà la temporada del teatre del carrer Hospital.Però si una cosa marcarà el tercer any dels de Reus serà Què va passar quan Nora va deixar el seu home o els pilars de les societats, de la premi Nobel de literatura de 2004, l’austríaca Elfriede Jelinek. L’autora de La pianista, tot i que al seu país és coneguda sobretot com a dramaturga, no ha estat mai representada amb cara i ulls al nostre país. Aquesta peça, dirigida per Carme Portaceli, es podrà veure primer al Teatre Bartrina i després a la sala petita del TNC.

diumenge, de juliol 29, 2007

 

MINUTS MUSICALS...

The Housemartins "Caravan of love"

David Bowie & Mick Jagger "Dancing In The Street"

Billy Joel "Uptown Girl"

 

LA NASA...

Houston (Estats Units).- Un grup d'experts han determinat que es va permetre volar a astronautes, en almenys dues ocasions, malgrat estar borratxos i plantejar un seriós risc sobre el vol, segons ha informat Aviation Week a la seva pàgina web.La pàgina especialitzada en informació sobre aviació explica que un estudi de la NASA sobre hàbits de salut en els astronautes ha detectat "una forta ingesta d'alcohol" per part dels astronautes 12 hores abans del llançament, encara després de ser advertits pels pilots i la resta de tripulants.L'estudi, establert després de la detenció de l'astronauta Lisa Nowak el 7 de febrer del 2007 --acusada d'intent d'homicidi, al segrestar i agredir Colleen Shipman-- no implica directament l'acusada o esmenta qualsevol altre astronauta de la missió del Discovery STS-121, explica Aviation Week a la web. Una portaveu del centre espacial Johnson de Houston, on està situada la base corporativa dels astronautes, no ha volgut fer declaracions sobre això però l'agència espacial nord-americana ha confirmat que farà pública les informacions respecte a dues "avaluacions de salut mèdiques i conductuals" en una roda de premsa divendres a Washington.L'administrador de la NASA, Michael Griffin, ha demanat les avaluacions després que Nowak fos detinguda el mes de febrer passat per intent d'homicidi, després de segrestar i agredir Colleen Shipman, dona a la qual considerava la seva rival per l'amor d'un altre astronauta, William Oefelein, pilot de la marina que va integrar la tripulació del Discovery.
Font: Reuters

 

CASA LA PEPI...

Barcelona.- Per trucar a casa de la Pepi has de tocar el timbre quatre vegades, no perquè no hi senti bé, sinó perquè al final del passadís que continua després de la porta hi ha vuit cases que comparteixen timbre, i cal tocar el timbre un nombre determinat de vegades segons el veí a qui visitis. També comparteixen la llum del pati i l'aigua.Queden poques tardes de bingo en un pati que ha vist de tot: "Aquí s'han celebrat casaments i comunions". Ja estan preparats els pisos als quals els traslladaran abans que arribi Nadal. Fa gairebé 30 anys els van informar que tirarien les seves cases per edificar. Ara ha arribat el moment. "Els pisos estan bé, però encara no sabem quant haurem de pagar, aquí elles paguen entre 37 i 55 euros, jo en pago gairebé 100 per ser la més nova".No se n'aniran gaire lluny, el bloc és a 10 metres del seu petit reducte, "però ha sigut per gràcia i obra dels advocats, abans ens volien enviar a la Zona Franca i al costat de la Mina", diu una veïna. La Pepi reconeix que guanyarà qualitat de vida. Però la resta, una d'elles amb 83 anys d'antiguitat a les cases, no ho veuen clar: "Posarem la taula al balcó per recordar el pati". Font: El Periódico

divendres, de juliol 27, 2007

 

BF A LA SEXTA...

Andreu Buenafuente debutarà en laSexta el pròxim 17 de setembre amb un late xou diari que s'emetrà de dilluns a dijous a les 00:00 hores.

 

"EL SOLITARIO" EN MINI SÈRIE...

Antena 3 produirà pròximament una nova minisèrie de ficció basada en "El Solitario", el delinqüent més buscat del nostre país i capturat aquest passat dilluns a Portugal quan es disposava a atracar un banc a la localitat de Figueira dóna Foz. La cadena de Planeta, que actualment desenvolupa el guió, emetrà la seva nova sèrie abans de cap d'any.D'aquesta forma, Antena 3 recrearà en la petita pantalla un cas que ha commocionat a l'opinió pública espanyola, com ja fes fa uns anys amb la història de "El pare coratge", minisèrie dirigida per Benito Zambrano, o amb les denominades instant movies sobre els diputats trànsfugues Eduardo Tamayo i María José Sáez ("El trànsfuga"), i sobre el cas de l'assassí de la baralla de Madrid ("Carta mortal").
font: vertele

 

EN TITI...

El FC Barcelona va jugar, aquest dijous al vespre, el seu primer partit de pretemporada contra el Dundee United escocès. El matx va servir per veure els nous fitxatges de l'equip (a excepció de Milito que segueix de vacances) davant un conjunt primitiu i dur que no va posar les coses fàcils als blaugrana. El partit semblava condemnat a l'empat a zero fins que, en el temps de descompte, va sorgir Thierry Henry per fer el seu primer gol amb la seva nova samarreta i per donar el triomf al conjunt català. En els instants finals, però, el conjunt escocès va voler esmenar el resultat i el brasiler Belletti, fins i tot, va haver de treure una bimba sobre la mateixa ratlla de gol.

 

MOLT MILLOR...

El conseller de Cultura i Comunicació, Joan Manuel Tresserras, ha garantit la continuïtat de Ràdio 4 malgrat que encara no estan definides les condicions. El conseller s'ha pronunciat sobre el futur de Ràdio 4 en el marc de la presentació de l'obra El Baròmetre i les necessitats estadístiques del sector de la comunicació, i ha assenyalat que sobre el futur de Ràdio 4 s'han contemplat diverses solucions. El repte, segons la seva opinió, consisteix a conciliar les emissores històriques amb els projectes privats i amb una programació complementària i no redundant, ja que en algunes zones de Catalunya hi ha una sobrepresència del sector públic.
font: l'Avui

 

CORCHOPAN...

Gomaespuma inicia un període de col.laboració amb TVE, a partir del mes d'agost, per a la qual han ideat un programa didàctic i fet amb humor destinat a l'aprenentatge de l'anglès, i un nou espai informatiu, que es podrà veure la primavera del 2008. Juan Luis Cano i Guillermo Fesser han tancat la seva etapa a Onda Cero i han aparcat, de moment, la seva llarga i exitosa etapa de 25 anys a la ràdio. La seva arribada a TVE coincideix amb la voluntat del seu nou director, Javier Pons, d'injectar un nou estil a la programació.La seva primera col.laboració a la televisió pública serà Gomaespuminglish, un microespai humorístic a La 2, en què Don Eusebio, un personatge creat per Gomaespuma, ensenyarà a aprendre anglès d'una manera molt especial. "Serà un curs d'anglès per aprendre espanyol", expliquen Gomaespuma, que han produït aquestes historietes d'animació en 3D, que també podran ser descarregades als telèfons mòbils. Les classes del ninot Don Eusebio --una de les marionetes que van crear l'any 1994 en un fugaç pas per Tele 5-- aportaran, segons expliquen Fesser i Cano, "una visió humorística a les possibilitats que ofereixen normalment els cursos d'idiomes que inunden el mercat".Gomaespuminglish constarà de 12 microespais de dos minuts de durada i s'emetran a la tarda i a la nit durant el mes d'agost. Amb ells, TVE pretén imprimir, segons Javier Pons, "un color diferent a La 2, més urbà i complementari de TVE-1, en què l'humor intel.ligent tingui un espai especial". L'immediat i pròxim projecte de Gomaespuma, en fase de concreció, serà un informatiu que s'emetrà per TVE-1.

font: el periódico

 

MAL ROTLLO DE GAT...

El protagonista: l'Oscar, un gat de 2 anys amb set vides i un sisè sentit que li permet vaticinar la mort dels malalts. Actors secundaris: els 25 pacients als quals el ronc de l'Oscar va acompanyar durant les seves últimes hores. Artista convidada: la Dama de la Dalla."L'Oscar no s'equivoca. Sembla que sap quan els pacients estan a punt de morir", diu David Dosa, el metge que aquesta setmana va publicar un estudi sobre aquest gat a The New England Journal of Medicine. Com tots els gats, a l'Oscar li agrada mandrejar i que l'alimentin. Però des que les infermeres del geriàtric el van trobar al carrer, té una feina: impassible, cada dia recorre els passadissos de la tercera planta i entra a les habitacions dels malalts terminals.Allà, la mascota comença el seu ritual. Per molt malament que estiguin els pacients, si no percep la imminència de la mort, no els fa cas. Els mira, ensuma l'habitació i se'n va. Però a vegades l'Oscar s'enfila al llit de la persona malalta, l'ensuma, s'arrauleix al seu costat i es posa a roncar. Invariablement, unes hores després, quatre com a màxim, el malalt mor. "El gat sempre s'espavila per aparèixer i sempre ho fa en les últimes hores", explica Joan Teno, doctora del geriàtric.Al principi, el personal mèdic va pensar que era casualitat. Però ara, quan descobreixen que l'Oscar ronca a un pacient, les infermeres s'afanyen a trucar als familiars. Alguns parents volen que l'Oscar es quedi amb ells, ja que creuen que la seva presència reconforta uns moribunds que fa temps que han deixat de saber on són. Altres, no obstant, demanen que el gat malastruc sigui desallotjat. I llavors, l'Oscar es posa fet una fúria: miola, esgarrapa la porta de l'habitació, es passeja amunt i avall sense allunyar-se del llit de mort. Invariablement, sigui fora o dins, quan el pacient expira, el felí es retira. Al geriàtric fins i tot li han dedicat una placa: "A Oscar el gat, per la seva compassiva cura dels pacients".Els que el coneixen expliquen que l'Oscar sembla un gat normal. Es deixa acariciar, però no és especialment simpàtic ni afectuós, sinó més aviat distant i en ocasions fins i tot rondinaire. Se sap que els gats poden sentir que els seus amos estan malalts, intuir els canvis de clima i predir terratrèmols. Però els especialistes en comportament animal que han estat citats per la premsa nord-americana estan perplexos amb l'Oscar. Potser el gat detecta algun subtil canvi en el metabolisme dels malalts, però el que és xocant és que mostri tant interès pels moribunds. "Pot ser que hi hagi alguna explicació química", aventura Teno.Ja els ho havíem advertit: la raó científica de l'idil.li d'Oscar el gat amb la Dama de la Dalla és menys evocadora.
font: el periódico

dijous, de juliol 26, 2007

 

JA JA JA...


 

JA HI SOM...

Ciutadans-Partido de la Ciudadanía (C's) ha denunciat avui el "comportament" que el programa de TV3 Afers Exteriors va tenir ahir en relatar el viatge que el seu presentador, Miquel Calçada, Mikimoto, va fer per Euskadi com si es tractés d'una "nació" independent. En un comunicat, C's recorda que aquest programa "es caracteritza per contactar amb catalans que viuen en qualsevol part del món, en altres països o estats. Ahir el programa va fer un reportatge sobre Euskadi com si es tractés d'un estat o nació". El president de C's, Albert Rivera, considera que "el tripartit controla la televisió pública per crear ficcions nacionalistes i manipular l'opinió pública respecte la realitat política catalana". Per a Rivera, "la manipulació dels mitjans de comunicació públics per part del govern del president José Montilla és continua i inadmissible".C's ha anunciat que demanarà explicacions sobre el tractament d'Euskadi per part del programa en la pròxima sessió de control de la Corporació Catalana de Ràdio i Televisió (CCRTV).

 

EL SOLITARI...

Jaime Jiménez és un tipus hàbil. L'atracador de bancs conegut com el Solitari, el delinqüent més cobejat per la Policia fins que va ser detingut a Portugal dilluns passat, tenia una sofisticada forma d'aconseguir armes: les comprava a internet, en estat defectuós, i després, a la nau industrial que tenia a Pinto (Madrid), les reparava amb molta meticulositat. Fins i tot en va arribar a modificar els canons d'algunes i va fabricar les seves pròpies granades. "Un autèntic manetes", diuen d'ell els agents que l'investiguen.A la seu de la Prefectura Superior de Policia de Madrid, ahir, es van poder veure part dels instruments del presumpte assaltant de més de 30 bancs i responsable de la mort de dos guàrdies civils el 2004. Hi havia diversos manuals sobre fabricació d'explosius i ús d'armament --En la línia de foc, deia el títol d'un, en anglès--, metralladores, un fusell d'assalt, armes curtes i, també, 18 quaderns escrits per ell mateix, una espècie de cròniques dels seus delictes. En aquests fulls quadriculats, Jiménez, que sempre redactava a bolígraf i sempre subratllava amb retolador, va deixar constància dels plans i execució dels seus assalts a bancs.Segons el director general de la Policia i la Guàrdia Civil, Joan Mesquida, aquesta actitud del detingut mostra que és "un paranoic". Jiménez ja va ser eximit del servei militar per aquesta malaltia psiquiàtrica, però és poc probable que ara el salvi de la presó.
font: el periódico
Per quant la peli???

dimecres, de juliol 25, 2007

 

MONÒLEGS...

TOTS ELS DIMECRES, LA "CIA. SOM ELS QUE SOM" PRESENTEM AL FAKTORIA D'ARTS:

ESTRENA: DIMECRES 1 D'AGOST
ENTRADA GRÀTIS!!!!!

 

L'ART DEL DIBUIX...

Qui és?

 

15 ANYS DE JOCS...

La ciutat de Barcelona retrà avui homenatge al quinzè aniversari de la inauguració dels Jocs Olímpics del 92. L'acte central de l'efemèride serà l'encesa de la flama olímpica per l'arquer Antonio Rebollo des del Museu Olímpic i de l'Esport de Montjuïc.
Rebollo intentarà apuntar amb el seu arc el peveter de l'Estadi Olímpic de Montjuïc per encendre la flama. Serà la tercera vegada d'aquest "tir impossible", la primera el 1992 i la segona el 2002, amb motiu del desè aniversari de les Olimpíades. L'esportista Yeray Hernández, nascut el 25 de juliol de 1992, serà qui entregarà el foc a Rebollo, com 15 anys abans ho feu Juan Antonio Sanepitanio ‘Epi'. La flama es mantindrà encesa de les 19 a 22 hores d'avui dimecres 25 fins el proper diumenge 29. Durant l'acte d'homenatge de demà, la pantalla gegant de l'estadi Olímpic de Montjuïc recordarà les millors imatges dels Jocs Olímpics del 1992.
A l'acte han estat citats esportistes nascuts el 25 de juliol de 1992, una convocatòria simbòlica que segons els organitzadors pretén "allunyar els fantasmes de la nostàlgia i mirar cap al futur".
Representants de federacions, clubs centenaris de Catalunya i atletes Olímpics signaran en el llibre d'honor del Museu Olímpic. S'espera la presència del president honorífic del Comitè Olímpic Internacional (COI), Joan Antoni Samaranch, en una celebració que s'emmarca en el programa d'actes de l'Any de l'Esport a Barcelona i que té previstes més de 300 activitats durant tot l'any a la ciutat.
font:la malla

 

EL NEN TERRORISTA...

Coral Springs (Estados Unidos).- Un nen nord-americà de set anys ha tingut problemes en diferents ocasions per a viatjar en avió perquè el seu nom és similar al d'un terrorista irlandès que figura en una llista de persones que representen una amenaça per a l'aviació comercial.El terrorista va ser jutjat el 1995 i condemnat a 16 mesos de presó per participar en una organització de contrabandistes d'Arizona, la qual va intentar enviar uns detonadors de bombes a l'Exèrcit Republicà Irlandès (IRA). El nom del menor, Michael Martin, està inclòs en la llista de l'Administració per a la Seguretat en el Transport (TSA) d'Estats Units de persones que no poden volar, segons informa la versió digital del diari Sun-Sentinel.Krista Martin, mare del nen que resideix a Coral Springs (Florida), ha assegurat que en tres ocasions han impedit al nen pujar a temps als avions de l'aeroport internacional de Fort Lauderdale, malgrat que sempre informa, per precaució, de l'edat del menor a les aerolínies quan reserva els bitllets.

Font: EFE


dimarts, de juliol 24, 2007

 

MINUTS MUSICALS...

DEVO "SATISFACTION":

Robin Sparkles "Let's Go to the Mall":

Muppet Show DUEL DE BATERIES el gran Buddy Rich Vs Animal muppet:

 

MAGISTRAL...

LES LUTHIERS "Pepper Clemens sent the messenger, nevertheless the reverend left the herd" (Poseu el volum a tope):


 

LA FLETXA DE REBOLLO...

Antonio Rebollo tornarà a ser demà protagonista a la muntanya de Montjuïc. Exactament 15 anys després del tir de la fletxa que va deixar sense alè mig món en el seu camí cap al peveter olímpic a la cerimònia inaugural dels Jocs de 1992, l'arquer tornarà a Barcelona per reviure una altra vegada l'emoció d'aquell moment. L'encesa del peveter serà l'acte central d'una commemoració que no sols pretén reviure el passat, sinó també mirar decididament cap endavant.Rebollo va ser la setmana passada a Barcelona per assajar el tir. L'última vegada que havia transportat el foc al peveter a través d'un encertat llançament no va ser aquell 25 de juliol del 1992, sinó 10 anys després, amb motiu del rodó aniversari dels Jocs. En aquelles dues ocasions, el tir es va fer des de l'interior de l'Estadi Olímpic Lluís Companys, i la fletxa ardent va anar a parar a l'exterior del recinte. "Dijous passat vaig ser a Barcelona i vaig poder comprovar que la gent continua tenint molta estimació per la figura de l'arquer, malgrat el temps que ha passat", va assegurar ahir Antonio Rebollo a aquest diari. L'exesportista, que ara es dedica a la fusteria i als embalatges, vol rescabalar-se de la xarxa de seguretat amb què l'organització dels Jocs es va curar en salut per evitar una possible falta de punteria. "M'hauria encantat que ens l'haguéssim jugat i que la fletxa, en lloc de passar per damunt del peveter, hagués entrat a dins. Al 92 hi havia una persona sincronitzada amb mi que va prémer un actuador mecànic quan la fletxa va passar per damunt del peveter", va explicar ahir Rebollo. No se sap quin serà el mecanisme que es farà servir demà, però en tot cas la pressió no serà ben bé la mateixa.

 

CAS PANTOJA...

El jutge instructor del "cas Malaia" ha processat finalment 86 persones en aquesta causa, entre les que no es troba Isabel Pantoja, que quedaria imputada en un procediment a part relacionat amb el presumpte blanqueig de capitals dut a terme per la seva parella, l'exalcalde Julián Muñoz. L'ordre de processament dictat pel jutge Miguel Angel Torres, de més de 450 folis i a què ha tingut accés Efe, estableix a més les fiances sol·licitades als processats per cobrir les seves responsabilitats civils, entre les que destaca l'exigida a l'exassessor urbanístic de l'Ajuntament de Marbella Juan Antonio Roca, que puja a mil milions d'euros.

font: l'Avui


dilluns, de juliol 23, 2007

 

EL PETIT GRAN GERMÀ...

Quaranta criatures, 40 dies i cap adult. Aquesta és la fórmula de Kid nation (Nació de nens), un programa que va més enllà en la telerealitat als EUA, un univers que no deixa d'expandir-se. El programa no arribarà a la CBS fins al 26 de setembre, però des que es va presentar com a part de la graella de tardor, el mes de maig passat, ha generat molta expectació. I el càsting per a la segona temporada ja està en marxa.Aquesta no és la primera vegada que els nens intervenen en un reality (Disney ja ho va fer en una ocasió). Però Kid nation és diferent, i no només perquè s'emetrà en una de les grans cadenes en obert. Els 40 nens, d'entre 8 i 15 anys, formen la seva pròpia societat a Bonanza City, un ranxo de Nou Mèxic. Viuen a l'estil dels colons de l'antic Oest i, com ells, tenen un consell local que els governa, mantenen reunions setmanals, es preparen el menjar i guanyen i intercanvien els seus propis diners.Kid nation té similituds amb Supervivientes, però aquí no hi ha expulsions (les criatures només se'n van per voluntat pròpia). Hi ha una prova setmanal, que han de superar en grups. I al final de cada episodi, el consell de la ciutat premia un dels nens amb una estrella d'or, sinònim d'una beca per a estudis universitaris per valor de 20.000 dòlars.Un dels reptes als quals es va enfrontar la CBS era com fer que el xou no es mogués fora de la llei. Després de sis mesos d'estudi, va fer de Kid nation un "campament d'estiu" (encara que els nens van cobrar 5.000 dòlars cada un per participar- hi). No hi havia professors, malgrat que l'espai es va rodar en època escolar, i comptaven amb metges, encara que només hi va haver una cremada lleu.
font:el periódico

 

A LES FOSQUES...

Una apagada ha deixat aquest matí sense subministrament elèctric numerosos abonats del barri de l'Eixample de Barcelona, segons han informat els Bombers de Barcelona.L'apagada s'ha iniciat sobre les 11 hores i ha afectat, almenys, des del Passeig de Gràcia fins a l'Illa Diagonal, més enllà de la plaça Francesc Macià, segons testimonis consultats per Europa Press.Els Bombers de la ciutat han explicat que han hagut d'atendre numeroses trucades d'emergència per persones atrapades a ascensors sense servei. També hi ha problemes de circulació per l'averia de molts semàfors.

font: l'Avui

diumenge, de juliol 22, 2007

 

HO TROBO SURREALISTA...

atenció al "tiu" d'esquenes:

la gran propina:

 

MÉS JUEVES...

El jutge de l'Audiència Nacional Juan del Olmo va dictar divendres el segrest de la publicació per un presumpte delicte d'injúries a la Corona derivat de la polèmica caricatura, en què Felip comenta a Letizia: "¿Te n'adones? Si et quedes prenyada... ¡Això serà el més semblant a treballar que he fet en la meva vida!".Óscar Nebreda, coeditor de la revista satírica, ha declarat a EL PERIÓDICO que l'equip del setmanari confia que l'accés a la web es pugui restablir aviat. "Esperem que es pugui retirar el dibuix i reobrir la pàgina", ha manifestat.Nebreda, no obstant, no ha amagat la seva sorpresa per la mesura: "En un mitjà com internet, la difusió del dibuix és imparable". La web d'El Jueves es va col·lapsar divendres just després de l'anunci del segrest de la revista, i ahir a la tarda encara es podia consultar.
font: el periódico

 

GERMÀ DE PAUL ANKA...

El president del grup Prisa, Jesús de Polanco, ha mort aquest matí a la clínica Ruber Internacional de Madrid als 77 anys d'edat com a conseqüència d'una malaltia de les articulacions.Jesús de Polanco va néixer a Madrid el 1929. Orfe des de nen, es va pagar els estudis amb la venda de llibres a domicili. El 1953 es va llicenciar en Dret per la Universitat Complutense. Va iniciar la seva trajectòria professional en tasques editorials i de comercialització de llibres. El 1972 va crear el grup Timón i un any després es va incorporar al grup fundador del diari 'El País', on va arribar a exercir com a conseller delegat i president
El 1958 va fundar Editorial Santillana, que a partir de 1970 es va consolidar amb l'oferta de llibres adaptats a la reforma educativa de l'època. El 1972 va crear el grup Timón i un any després es va incorporar al grup fundador del diari El País, on va arribar a exercir com a conseller delegat i president.El 1979 va crear la Fundació Santillana, organització que es va establir amb la idea de promoure i estudiar noves tècniques educatives i de comunicació, així com a protegir i difondre la cultura. Anys més tard, el 1984, va crear la societat Promotora de Informaciones Sociedades Anónimas (PRISA), i va continuar estenent els seus negocis editorials i multimèdia a Hispanoamèrica i Europa.El 1985 va constituir la Societat Espanyola de Radiodifusió (SER) -de la qual va ser conseller entre 1985 i 1990, i després president-, dins del grup Unión Radio. El creixement del seu imperi va donar un gran pas endavant el 1989, quan li van atorgar un dels tres canals de televisió privada, Canal Plus.
font: l'Avui

dissabte, de juliol 21, 2007

 

UNA PAUSA PER LA PUBLICITAT...

PASSIÓ PER LA SELECCIÓ:

MÉS PASSIÓ:

PER MIRAR:

POT PASSAR:

 

EL JUEVES...

text de http://www.eljueves.es/
¿ 20 de Julio de 2007?
Escribimos esta nota el viernes, 20 de Julio de 2007, a las 19h. Tenemos la redacción llena de medios de comunicación que nos preguntan el por qué del secuestro de la revista. No sabemos qué responderles. El Jueves ha publicado decenas, cientos de dibujos sobre la familia real ( y sobre políticos, famosos, la ETA y todo lo que se mueve). Incluso hemos publicado un libro, TOCANDO LOS BORBONES, un tomazo de 350 páginas que recopilaba los dibujos más divertidos.
Somos humoristas gráficos y trabajamos conscientes de que nuestra obligación, lo que nos piden los lectores, es que exploremos el límite de la libertad de expresión. Podemos aceptar que, incluso, en alguna ocasión, lo podamos traspasar . Gajes del oficio. Si nos pasamos para eso están los tribunales pero...¿un secuestro? ¿ la policía recorriendo los quioscos de todo el país retirando nuestra revista? ¿ De verdad escribimos esto el 20 de Julio del 2007?

 

L'ÚLTIM HARRY...

El setè i últim llibre de Harry Potter ja és a les llibreries de tot el món. Després de dos anys d'espera i d'uns últims dies on les especulacions sobre el final del llibre han omplert pàgines i pàgines de diaris, per fi els lectors podran descobrir per ells mateixos quin destí depara al jove mag i als seus amics. De moment, Harry Potter and the Deahtly Hallows només es pot comprar en la versió en anglès, la catalana no sortirà fins al mes de febrer.

font: la malla

 

LA CRISI DELS DISCOS...

La indústria discogràfica viu temps difícils. Les vendes d'àlbums continuen disminuint arreu del món i això té conseqüències per a tothom. Les grans discogràfiques han reduït les seves plantilles d'un 20%, els autors de cançons ingressen un 35% menys i els artistes ja no cobren els royalties d'abans: aquests han disminuït d'un 37%. Però aquestes xifres amaguen una realitat ben diferent: els discos estan en crisi però la música genera més diners que mai.Qui pateix aquesta paradoxa és la indústria discogràfica, la principal víctima del canvi d'hàbits dels consumidors. L'any 2000 dos terços dels diners que guanyaven els artistes procedien de les vendes de discos, amb el terç restant procedint dels ingressos dels concerts. Avui la situació és exactament la inversa: dos terços procedents de concerts i només un dels discos. El consumidor, que des de la irrupció d'internet es mostra poc disposat a gastar-se diners comprant discos, inverteix cada vegada més a escoltar música en directe. Les companyies discogràfiques han après la llisó i han decidit canviar d'estratègia. Fins ara enregistraven els àlbums, els distribuïen i els promocionaven. A partir d'aquí, l'artista entrava en el territori del mànager, que s'encarregava de signar els contractes de concerts i merchandising. Tota vegada que el negoci està en aquest segon punt, les discogràfiques han decidit entrar a jugar en un territori que fins ara no els corresponia i ofereixen als artistes un servei complet: des del disc al concert, passant per la samarreta. És el que es coneix com a contracte de 360º.
font:la malla

 

EN MILLÁN...

TV-3 prepara un nou programa d'entreteniment per a la seva programació de tardor amb l'actor Santi Millán, que ja ha lligat el seu retorn a la televisió catalana, on ha participat en diversos programes. El nou espai, un programa setmanal en horari nocturn, tindria el format de xou d'entreteniment, amb convidats i múltiples seccions diverses, "amb el toc personal i desenfadat de Millán", segons van puntualitzar fonts de la televisió pública catalana.El nou espai nocturn, amb Millán de presentador, tindrà un format diferent dels que s'han emès fins ara i estarà fonamentat en la diversió. S'emetrà després de l'espai informatiu que presenta Mònica Terribas, La nit al dia, i, en principi, el compromís és que es tracti d'un programa només setmanal, perquè l'actor pugui atendre els seus altres compromisos.Aquesta és una de les primeres incursions de Santi Millán en el món de la televisió amb la seva pròpia productora, Zoopa, amb la qual crearan sèries, anuncis, magazins i publicitat per a diferents cadenes de televisió.
font: el periódico

divendres, de juliol 20, 2007

 

BONA I MALA NOTÍCIA...

TEXTUAL DE "EL MUNDO":
El grupo argentino Les Luthiers recibirá la Encomienda de Número de la Orden de Isabel la Católica. Se trata de la mayor condecoración a extranjeros que da el Gobierno español.El reconocimiento coincide con la muerte de Roberto Fontanarrosa, quien colaboró con el grupo en 1980.Será la vicepresidenta, María Teresa Fernández de la Vega, quien se encargue de imponerles dicha condecoración el próximo 7 de agosto, durante su visita a Argentina.Con esta condecoración, el Gobierno de España quiere premiar una labor "de años en el mundo de la música y del humor, en España y en Argentina, de este grupo de artistas, que ha sabido aunar como pocos a las sociedades argentina y española", señala en un comunicado la embajada española en Buenos Aires.Los integrantes del grupo unieron su ingenio por primera vez en los años 60, cuando interpretaron la Cantata Laxatón, cuya letra estaba basada en el prospecto de un laxante.El primer espectáculo que llevaron a un teatro se llamó ¿Música? Sí, claro, cuando todavía se llamaban I Musicisti.En 1967, cuatro de los integrantes de I Musicisti decidieron separarse y ahí comenzó la historia. Adoptaron un nuevo nombre, Les Luthiers, y comenzó su trayectoria. En 1969 Carlos López Puccio se unió al grupo.En 1973 falleció Gerardo Masana, un duro golpe para el conjunto. Hasta el día de hoy, en todos los programas de mano de los espectáculos del conjunto se lee: “Fundado por Gerardo Masana en 1967”.1995 fue un año clave, ya que Lino Patalano asumió la representación del conjunto impulsando su proyección internacional.Desde entonces, este grupo no ha hecho más que cosechar éxitos. Nueve discos, exitosos espectáculos y más de veinte premios avalan la trayectoria artística de Jorge Maronna, Carlos Núñez Cortés, Carlos López Puccio, Daniel Rabinovich y Marcos Mundstock.



 

FA POOOOOOOOOR...


 

UNA PAUSA PER LA PUBLICITAT...

IPOD:

UN COTXE:

EL MILLOR:

 

RIDÍCUL...

La model britànica Naomi Campbell, coneguda també per haver tingut problemes amb la justícia pel seu fort temperament, protagonitza un anunci per a la promoció d'una beguda d'una coneguda marca de dònuts als EUA.L'anunci ha estat dirigit pel protagonista de la sèrie de televisió Scrubs, Zach Braff, i s'hi mostra la famosa model summament furiosa mentre llança objectes al seu voltant perquè se li trenca un taló quan fa tasques de jardineria.El mes de març passat la model va haver de portar a terme cinc dies de treballs comunitaris a Nova York per tirar-li un telèfon mòbil a una de les seves empleades.En l'anunci estrenat aquesta setmana, per exemple, la model llança un objecte contra una finestra de casa seva.En un comunicat difós per la companyia, el seu president assegura que al contractar un famós "per a un paper en què es riu de si mateix, li donem un toc únic al producte".
font: EFE

 

UN BON JOC...

Londres.- Un adolescent britànic que va comprar una playstation des d'Ebay ha tingut la sorpresa de rebre una caixa que contenia més de 65.000 euros en efectiu empaquetats amb la seva nova videoconsola, segons han informat fonts policials.La policia local ha recuperat els diners després de posar-se en contacte amb els pares del jove, que ha rebut l'adinerat paquet a Norfolk --nord-est d'Anglaterra--. Un portaveu de la policia local ha afirmat que els diners seran tornats al seu propietari a condició que s'hagin obtingut legalment i si el propietari no apareix, un tribunal determinarà que convé fer-ne."Sempre vam saber que Ebay era un lloc formidable per fer negocis, encara que en aquest cas s'havia de suposar que el contingut del paquet que ha rebut el jove no és habitual", ha declarat un portaveu de la web de subhastes, que ha afirmat que Ebay ajudarà la policia en les seves investigacions.
Font: El Periódico

 

COSES DEL FUTUR...

La productora Universal Pictures ha inaugurat un portal d'Internet en què recrea una ciutat virtual on l'usuari pot conèixer les últimes novetats en DVD de la companyia i després comprar-les, a través del centre comercial o en la seva botiga on-line.La nova pàgina representa la ciutat Videocity amb un carrer pel qual l'usuari pot passejar i entrar en diferents locals per a accedir a les últimes estrenes, conèixer les seves sèries de televisió preferides o veure un vídeo d'una pel·lícula.Els usuaris poden inscriure's en el Club Universal per a rebre els vídeos de les pel·lícules, aconseguir productes relacionats amb elles, descarregar fotos, cançons o participar en concursos. El nou portal compte cercador que facilita a l'internauta l'accés als detalls de qualsevol dels seus DVD per mitjà del seu títol, autor, director o gènere.
font: l'Avui

dijous, de juliol 19, 2007

 

UNA BONA COMUNICACIÓ...


 

EL FUTUR DELS TELÈFONS MÒBILS...




 

MOLT MONA...

Benarés (Índia).- Un turista sud-coreà ha denunciat a una mona per haver-li robat les seves ulleres de sol a la ciutat índia de Benarés, amb la finalitat de poder reclamar els diners de l'assegurança al seu país, ha informat l'agència índia PTI.La mona es va colar a l'habitació de l'hostal on era el turista i li va prendre les ulleres de 72 euros (uns 87 dòlars), abans de desaparèixer sigil·losament, segons ha denunciat Kim Dang Hoons, la víctima, en una comissaria de Benarés, a la regió d'Uttar. El denunciant ha insistit que els agents tramitessin la seva denúncia, per poder presentar una còpia i recuperar així l'assegurança ja de tornada al seu país.Les zones urbanes índies pateixen les incomoditats de 50.000 mones que han envaït les ciutats, atretes per les millors condicions de vida i d'aliment. Malmeten arbres, arrenquen plantes, destrueixen cables elèctrics, roben el menjar als nens i entren a oficines i destrossen arxius i documents.La pitjor conseqüència, però, són les mossegades d'aquests animals que suposen l'administració, per part de la víctima, d'altes dosis de vacunes per evitar conseqüències greus per a la salut.
Font: EFE

 

BONÍSSIM...

Santurtzi.- Un veí de Santurtzi (Biscaia) de 76 anys ha denunciat l'aparició d'una dent d'or a l'interior d'un caramel de cafè amb llet. Segons ha comentat un familiar, el senyor va adquirir una bossa de dolços en una pastisseria situada al centre de la localitat. El diumenge 8 de juliol va trobar la funda de la dent en una de les llaminadures mentre l'estava llepant.L'home va sentir "fàstic i sorpresa" davant la troballa, i el 13 de juliol va presentar una denúncia davant la Subdirecció de Salut Pública de Biscaia.
Font: EFE

 

TOURÉ, HENRY, MILITO...

La temporada oficial del FC Barcelona és a punt d'encetar-se. De fet, aquest dissabte, els jugadors del primer equip estan cridats al Camp Nou per posar punt i final a les vacances d'estiu. Hi ha dos homes, però, que no han pogut esperar. L'ivorià Touré Yayá i el francès Thierry Henry es van deixar veure, aquest dimecres, pels camps d'entrenament. Cursa continua, sprints curts i algun que altre xut a porta van ser el seu balanç en la primera presa de contacte. D'altra banda, l'argentí Gabi Milito es va deixar veure per les oficines del club. Aquest dijous el presenten però el central va deixar anar tots els tòpics. Que si el Barça és el millor club del món, que si sempre havia volgut jugar al Camp Nou... Touré Yayá i hierry Henry van decidir, per separat, que ja en tenien prou de descans i van fer evident que tenen moltes ganes de començar a jugar. Tant és així, que es van presentar a les instal•lacions del club blaugrana per començar a treballar. L'ivorià ho va fer en doble sessió mentre que el francès va escollir la tarda per exercitar-se en companyia d'un assistent de Frank Rijkaard, Josep Anton Pozanco. Les imatges publicitàries de Ronaldinho i Eto'o, que decoren la tanca que separa el camp d'entrenament del públic, van ser els testimonis del compromís dels nous reforços del FC Barcelona.I parlant de nous reforços, l'argentí Gabi Milito es va deixar veure per Can Barça. Va anar a parar a les oficines del club i aquest dijous passarà la preceptiva revisió mèdica i serà presentat sobre les 13:00 hores. En la seva primera presa de contacte amb la premsa catalana (en declaracions a Barça TV), el central argentí va assegurar que fitxava "pel millor club del món en aquest moment" i que "sempre havia tingut ganes de jugar a Barcelona".Milito marxarà de vacances aquest mateix dijous ja que l'exjugador del Real Zaragoza no ha tingut gens de descans per haver disputat la Copa América. No serà, doncs, a l'estada d'Escòcia ni a la gira asiàtica. Tornarà a Catalunya l'11 d'agost.
font: la malla


 

POBRE GAUDÍ...

SIMULACIÓ DE LA CAIGUDA DE LA SAGRADA FAMÍLIA, POT PASSAR?

dimecres, de juliol 18, 2007

 

EL CATALÀ MINORITARI...

El català perd presència a les universitats catalanes, a favor del castellà, que guanya terreny en l'educació superior, segons un estudi elaborat pel sociòleg mallorquí Tomeu Simó per encàrrec de l'Institut d'Estudis Catalans.
En un període de deu anys, el percentatge de classes en català al Principat ha baixat a totes les universitats catalanes, amb l'única excepció de la UB, que ha incrementat el seu ús en un 5,3%. A la Universitat de Girona (UdG), el català ha retrocedit un 13%; a la Universitat Pompeu Fabra (UPF), ho ha fet un 10% i a la Universitat de Lleida (UdL), un 6,4%. La Universitat amb millors resultats és la de Vic, amb un percentatge del 84%.
A la Comunitat Valenciana, el percentatge de classes en català és d'un 11%, i el seu ús augmenta a la Universitat de València i a la Universitat Jaume I de Castelló. A les Illes Balears un 51% de les classes son impartides en català; i a Catalunya, un 63%.
Segons Simó, no es pot parlar de multilingüisme, sinó d'un clar "procés de susbtitució lingüística". Als estudis de tercer cicle, el català es situa clarament com la llengua minoritària, amb només una presència del 25%.
font: la malla

 

FELICITATS, QUINO...

Joaquín Salvador Lavado, Quino (Mendoza, Argentina, 1932), creador del popular personatge Mafalda, celebra avui 75 anys. Fill d'immigrants espanyols i menor de tres germans, va ser orfe durant la seva infantesa i es va dedicar al dibuix des de molt petit.El 1951 es va traslladar a Buenos Aires i va recórrer diverses redaccions de diaris i revistes a la recerca de feina, sense molt d'èxit. El setmanari Esto es li va publicar la seva primera pàgina d'humor gràfic. A partir de llavors ha donat a conèixer els seus treballs en diversos mitjans -Vea y lea, TV Guía, Che, Panorama- i en el diari Democracia, per esmentar-ne alguns.L'any 1964 Quino va crear el seu personatge de còmic més famós: Mafalda, la nena lúcidament analítica que al costat de la seva colla d'amics fa en clau d'humor, amb una innocència demolidora, profundes reflexions i crítiques a la societat.Quino va començar a dibuixar amb tres anys. "Jo volia ser dibuixant d'historietes, quan havia de començar l'escola la meva mare va haver de convèncer-me: havia d'anar a l'escola perquè per poder escriure els textos de les historietes que fes quan fos gran havia d'aprendre a escriure i això m'ho ensenyarien a l'escola"."A Mafalda no li agrada la sopa: aquesta sopa representa l'autoritarisme que hem de suportar, així com la Llibertat és molt petita perquè quan hi ha autoritarisme la llibertat també ho és".

font: l'Avui



dimarts, de juliol 17, 2007

 

UNA CITA...

fRAGMENT DEL PROGRAMA DE TELECINCO "CITA CON APELES" AMB EL "PADRE" APELES I LA ROCIO CARRASCO, TELEVISIÓ DE NIVEVELL.ATENCIÓ A L'ACTUACIÓ FREAK...I SOBRETOT EL FINAL:

 

EL NODO...

LA GRAN NOTÍCIA??? ATENCIÓ A "LOS FLASES" DE LES CÀMERAS !!!

 

EL RETORN...

QUIN DIA TORNARÀ EL
"PREN-T'HO COM VULGUIS" A LA RÀDIO MUNICIPAL DE TERRASSA 95.2FM????


SEGUIREM INFORMANT...







 

EL COR...

Després d'un parèntesi de dos anys a Sants, El cor de la ciutat tornarà al seu Sant Andreu natal i "abandonarà una mica el to dramàtic que l'ha caracteritzat darrerament per recuperar una línia més humorística", com explica Jordi Frades, que agafa el relleu d'Esteve Rovira a la direcció de la sèrie.El retorn a Sant Andreu no serà, però, l'únic canvi que els seguidors d'El cor podran veure a partir del setembre; una dotzena de cares noves s'incorporaran a l'equip d'actors per a la vuitena temporada. Fermí Casado, a qui hem pogut veure en d'altres sèries catalanes com Estació d'enllaç, serà el Marc, que regentarà una botiga del barri. Una altra incorporació destacada és la de Gemma Brió, que ja va debutar en els serials catalans amb Poblenou, i que a Sant Andreu donarà vida a una florista, amb una forta relació amb els Crespo. El primer capítol de la nova temporada s'iniciarà amb l'entrada d'una dona a la presó, i a mig camí entre Sants i Sant Andreu, ja que Frades va avançar que "el canvi no serà per tall, sinó que anirem acomiadant veïns de Sants -com la família Galiana- i recuperant antics amics de Sant Andreu -com el Narcís".
font: l'Avui

dilluns, de juliol 16, 2007

 

PER RIURE MOLTÍSSIM...


 

MENYS DE 1.000...

Les taules de negociació dels convenis col.lectius comencen a crear debat. L'ofensiva de CCOO i la UGT per aconseguir un salari base de 1.000 euros al mes agafa cada vegada proporcions més importants. No és poca cosa, ja que un de cada tres treballadors cobra una nòmina inferior a aquesta quantitat, no arriba a mileurista. La batalla pels 1.000 euros afecta a Catalunya 1,1 milions d'inframileuristes, que es queden només amb 250 euros disponibles al mes una vegada restades les despeses de primera necessitat, sense comptar-hi la hipoteca.Aquesta és la conclusió d'un estudi dut a terme per la UGT per fonamentar les seves reivindicacions en la negociació col.lectiva. Els també anomenats micromileuristes utilitzen un 70% del salari per pagar factures bàsiques, com el menjar, la roba, un pis llogat a mitges i el mobiliari. Per a un treballador que percebi 835 euros nets al mes, la part proporcional del lloguer de la vivenda que ocupa més els rebuts d'aigua, electricitat i altres generats pel pis sumen 343 euros mensuals, un 41% de tots els seus ingressos.El següent capítol de despesa és el d'alimentació, al qual es dediquen gairebé 167 euros, equivalents a un 20% del sou, segons l'estimació realitzada per la UGT basant-se en l'enquesta salarial i la de pressupostos familiars de l'Institut Nacional d'Estadística. La següent de les necessitats bàsiques és la roba i el calçat, amb 44 euros, un 5,3% de la nòmina. I després 31 euros en concepte de mobiliari i objectes de la llar.Una vegada descomptades aquestes despeses imprescindibles, a la guardiola dels micromileuristes queden 250 euros per a altres despeses. Si hi descomptem uns 80 euros en transport, aplicant la mitjana estadística de les enquestes, resulta que el 80% dels ingressos d'aquest col.lectiu s'han esfumat.
font: el periódico

 

NOTÍCIA???...

Aquest any, El club no penja el cartell de tancat per vacances. Sí que ho fa el seu presentador i director, Albert Om, però prenen el relleu Cristina Puig, com a presentadora, i Eloi Vila, com a director. I ho fan molt ben acompanyats pels tres joves seleccionats a través d’un càsting en el qual van participar més de 1.500 aspirants.Marta Berengué, de 22 anys, de Tàrrega; Quique Quera, de 24 anys, de Terrassa, i Raül Llopart, de 29 anys i de Cerdanyola, són els nous presentadors d’El club per a aquest estiu. A partir de dilluns 16 de juliol, tots tres s’instal·len al Primer segona, el pis de sobre del plató del programa, amb el qual Cristina Puig connectarà de tant en tant per saber la seva opinió sobre el que estigui passant en directe. A més, els joves presentadors també debutaran com a reporters, ja que sortiran al carrer per descobrir aspectes diversos, com ara què fan els turistes a Catalunya. L’adaptació estiuenca del programa manté l’esperit habitual, combinant el repàs de temes d’actualitat amb entrevistes, actuacions, cultura, entreteniment i humor.
font: l'Avui

 

COPA AMÈRICA...

Brasil ha aconseguit el seu vuitè títol de la Copa Amèrica de futbol, en guanyar Argentina per 3-0. La final del torneig s'ha disputat aquest diumenge a la ciutat veneçolana de Maracaibo. El domini de la selecció brasilera ha estat gràcies a una defensa implacable i als gols de Julio Baptista, Dani Alves i un autogol del jugador argentí Roberto Ayala. Tot això malgrat que els pronòstics situaven l'Argentina com a equip favorit per comptar amb figures com Messi, Riquelme i Tévez.El conjunt brasiler obria el marcador en el minut quatre de partit gràcies a una rematada de Julio Baptista. El segon gol per a Brasil ha estat obra l'argentí Ayala que marcava un gol en la porteria pròpia en el minut 40 de la primera part. Ayala intentava desviar una pilota enviada pel brasiler Daniel Alves però quan ficava la cama per rebutjar el tret, ha llançat involuntàriament contra la porta del seu equip.El tercer gol del Brasil es produïa en la segona part. Dani Alves rebia un passi del seu company Vagner Love i disparava sobre l'arc argentí aconseguint el 3-0.
font:la malla

 

CAUTXÚ...

El foc ha començat aquest diumenge a quarts de tres de la matinada a l'exterior del magatzem, però les flames s'han estès ràpidament cap a l'interior de les naus i han destrossat completament els 3.000 metres quadrats de superfície dels magatzems.
Polichemi, l'empresa afectada, comercialitza cautxú tant natural com sintètic i està situada al quilòmetre 5 de la carretera que va d'Olesa de Montserrat a Terrassa, que està tallada al trànsit.
Una quarantena de dotacions dels bombers i dos helicòpters bombarders s'han desplaçat fins al lloc dels fets per evitar que les flames no s'escampessin a la massa forestal ni s'acostessin a una urbanització pròxima del terme municipal d'Abrera.
font:tv3



fotos:ràdio Ullastrell

diumenge, de juliol 15, 2007

 

OPERACIÓ BIKINI...


 

WII FIT...

EL FUTUR:

divendres, de juliol 13, 2007

 

MÍTICS: "PARECIDOS RAZONABLES"...


 

UN XINÈS 2'36 METRES...

Pequín.- L'home més alt del món, un xinès que fa 2,36 metres, ha contret matrimoni amb una noia d'1,68 metres i que, per tant, li arriba al colze.Bao Xishun, de 56 anys, proclamat l'any passat l'home més alt del món pel llibre Guinness, s'ha casat amb la seva companya, Xia Shujuan, de 28 anys, durant una cerimònia tradicional a Erdos, a Mongòlia interior, en presència de les seves respectives famílies, amics i nombrosos periodistes.Bao ha indicat a la premsa que esperava tenir un fill que no fos "massa gran, perquè és una cosa que porta problemes".En un sondeig realitzat per una web xinesa, més del 30% dels internautes han estimat que la descendència de Bao i Xia faria més de dos metres i que el seu futur professional es trobaria en el món del bàsquet.
Font: AFP

 

MESSICO...

Va marcar dos gols maradonians amb la samarreta del Barça i ahir va fer un altre gol maradonià vestit amb l'albiceleste per tancar el debat sobre qui és, definitivament, el gran successor de l'exastre argentí. Lionel Messi, amb 20 anys, ja ha repetit les dianes més brillants que va marcar Diego Armando Maradona. Ara té tota la carrera al seu davant per superar-lo. Pocs minuts després de fer el segon gol de l'Argentina en la victò- ria sobre Mèxic (3-0) en la semifinal de la Copa Amèrica, el jove blaugrana tornava a desfermar una altra dosi de messimania a tot el món.Messico'86, va titular a la portada el diari argentí Olé en un perfecte resum de la dimensió a què ha arribat l'extrem del Barça, que aquest any va repetir l'eslàlom i el gol amb la mà que va anotar Maradona davant Anglaterra en aquell Mundial. Dimecres a la matinada va deixar una altra diana màgica --"una joieta", va titular el diari argentí Clarín-- a l'elevar una suau i majestuosa vaselina sobre el porter Oswaldo Sánchez. Una delícia.
font: el periódico

 

REMEMBER...

“Corrupción en Miami”, “Canción triste de Hill Street”, “Colombo”, “Kojak”, “Los ángeles de Charlie”, “Se ha escrito un crimen”, “Luz de luna”, “Hart y Hart”, “Ally McBeal”, “La ley de Los Ángeles”, “Las chicas de oro”, “Mash”, “Los problemas crecen”, “Alf”, “Falcon Crest” o “Aquellos maravillosos años”. Son sèries que van fer història i van marcar una època, aquest estiu les podreu veure a Televisió Espanyola.
Un petit tast:

 

EL CONILLET BLANC...

L'argentí Javier Saviola, exjugador del FC Barcelona, serà presentat, avui divendres a les 13:00 hores, al Bernabéu. El futbolista va volar, aquest dijous, de la capital catalana a Madrid i quan va arribar a Barajas va ser literalment segrestat pels membres de seguretat del club blanc. Abans, al Prat, Saviola va assegurar que no sabia com el rebria la parròquia culé quan, ja vestit de blanc, arribi el proper 23 de desembre al Camp Nou per disputar el superclàssic.
Saviola va voler evitar qualsevol mena de polèmica amb el president blaugrana, Joan Laporta, assegurant que estava "molt agraït" al FC Barcelona i que marxa cap a una "nova aventura" professional "sense cap mena de rancúnia". El jugador argentí va voler deixar un missatge pels aficionats blaugrana just abans d'agafar el pont aeri. El Conejo els va dir que "estava molt content perquè sempre s'han comportat de manera molt correcte amb mi. Estic molt agraït per tot el que m'han donat".
Tot i això, el nou jugador del Real Madrid va admetre que "no sóc al cap de la gent" i "no tinc manera de saber com em rebran". Immediatament, va afegir que "la gent que m'estima i sap com sóc , s'ha posat contenta amb el meu fitxatge".
Saviola passarà la revisió mèdica aquest matí i al migdia serà presentat al Bernabéu. Signa pel gran rival del Barça, amb la carta de llibertat sota el braç, per quatre temporades cobrant quatre milions d'euros l'any.
font:la malla

 

CANTANT SOTA LA DUTXA...

Un canal de televisió indi està buscant cantants que siguin bons intèrprets en un lloc que normalment queda censurat en els reality shows: la dutxa. Es tracta de Bathroom Singer (Cantant de Bany), un nou programa del canal Filmy TV que intenta trobar la persona que a més de cantar bé a la dutxa ofereixi un bon espectacle."Estem buscant una combinació de veu i una certa gràcia. Per exemple, l'exuberància i energia amb què la gent canta als seus banys", ha explicat Shailesh Kapoor, un responsable del programa.Els participants, que han de tenir més de 18 anys, exercitaran les seves cordes vocals en un estudi que és una rèplica d'un bany amb parets enrajolades i amb dutxa inclosa, tot i que els concursants mai sortiran despullats.

El guanyador del programa, que es decidirà amb els vots d'un jurat i l'audiència, s'emportarà 2,5 milions de rúpies (uns 44.900 euros) de premi.


font: l'Avui


dijous, de juliol 12, 2007

 

PILLAT...

L'equip de "Sé lo que hicisteis..." va demostrar que la secció de Gonzalo Miró a "Las mañanas de Cuatro" és una còpia de la secció d'Àngel Martín, boníssim:

 

UNA MICA DE PETS...

Els Pets "XL":

Els Pets"Malacara":

Els Pets "Pantalons curts i els genolls pelats":

 

RAC 1...

La temporada que ve serà de canvis a RAC 1. Després de tres temporades en antena s'acaba l'actual format d'El món a RAC 1, el magazín de matí dirigit i conduït per Xavier Bosch. El seu lloc a la franja matinal l'ocuparà amb tota probabilitat Jordi Basté, fins ara responsable de Tu diràs, el programa esportiu de nit de l'emissora.Encara no se saben detalls significatius del nou programa, però tot indica que no es desviaria excessivament de la línia de continguts i de tractament de l'actualitat que Bosch ha imprès a El món a RAC 1. I és que Basté deixaria tancats i resolts tots els temes vinculats amb el departament d'esports de la casa abans de capbussar-se de ple en el disseny del nou espai.L'oferta de fer-se càrrec dels matins va sorgir quan Xavier Bosch va anunciar que plegava. En un principi hi havia la intenció de buscar un conductor director extern a la casa perquè dissenyés un nou programa matinal, però, com que el nom de Basté va estar sempre present, finalment es va optar per fer-li a ell l'encàrrec, una idea que està disposat a acceptar de bon grat, ja que es tracta d'un nou repte en la seva carrera, fins ara estretament lligada a la temàtica esportiva.
font:l'Avui

 
Moscou.- El descobriment d'una cria de mamut perfectament conservada a Sibèria podria permetre els investigadors construir el mapa genètic de l'espècie, extingida des de l'Edat de Gel. "Aquest espècimen pot proporcionar material únic per desxifrar el conjunt de gens del mamut", ha dit Alexei Tikhonov, director de l'Institut de Zoologia de l'Acadèmia Russa de les Ciències. El mamut --que tenia sis mesos d'edat quan va morir-- es diu Lyuba i ha estat entre el gel al voltant de 10.000 anys, segons l'expert. El cos fa 130 centímetres de llarg i 90 d'alt i conserva intactes els ulls i la rugositat de la trompa. Un caçador va trobar aquesta peça única per a la paleontologia al districte de Yamal(Sibèria). Posteriorment, la petita mamut va ser traslladada a la capital regional, Salekhard, on des d'aleshores està sent conservada en un congelador especial. Tikhonov ha reconegut que el mamut està tan ben preservat que suposa un gran tresor per als científics. "Com que la pell protegeix tots els òrgans interns dels microorganismes moderns, en termes de genètica i estudis moleculars, aquest espècimen no té precedents", ha comentat.
Font: Reuters

 

AQUEST ESTIU, RASCA I RIU...


dimecres, de juliol 11, 2007

 

CHAMONIX DES DE L'AIRE...


 

QUINES GANES...

Les ganes de treure's el carnet de conduir en època de vacances i abans del mes d'agost, quan s'aturen els exàmens, provoca que les autoescoles durant aquests mesos estiguin col•lapsades, especialment pel que fa a les classes de pràctiques. A aquesta situació, segons les autoescoles, cal sumar-hi la manca de professorat. I és que denuncien que els aspirants a professors han d'esperar mesos després de superar les proves teòriques per poder examinar-se de la pràctica. És per això que des del sector demanen més agilitat en els tràmits d'incorporació al mercat de treball. Segons la Federació d'Autoescoles de Barcelona a hores d'ara hi ha 378 aspirants a professors esperant impartir les pràctiques i la situació és tan greu que han hagut de contractar professionals de Portugal per tal de cobrir les vacants.
font:la malla

 

FAIRY...

El nou repte de Carme Portaceli es diu Fairy. L'obra, que s'estrena demà a la Nau Ivanov, és una "comèdia àcida", segons explica la directora, que trasllada al món actual Peter Pan, la Caputxeta Vermella, el Llop Ferotge, la Ventafocs, la madrastra de Blancaneu i també Hansel (el germà de Gretel).Els arxifamosos intèrprets de tradicionals narracions infantils són posats en dubte en aquesta peça. L'escàs afecte que Portaceli sent per les versions de Disney dels clàssics, "amb una mentalitat conservadora i reaccionària que deixen en un lloc terrible les dones d'avui dia", va ser una de les seves raons per revisar els estereotips dels contes.Fairy, escrita conjuntament per la directora i Toni Martín, té música de Jordi Prats, Dani Nel.lo i Jordi Soto. Aquests dos últims utilitzen els seus saxofons per animar un muntatge amb diversos números musicals i dos finals, perquè als contes tot és possible. "El primer és el més realista. El segon, el que ens agradaria imaginar", diu la directora.L'obra gira al voltant de la família formada per una dona obsessionada per la bellesa i la joventut (la madrastra de Blancaneu) i els seus dos fills: Hansel, reconvertit en un jove bulímic, i la Caputxeta Vermella, una noia disposada a anar a la recerca de la seva llibertat a qualsevol preu. El Llop, un triomfador que disfruta devorant les seves víctimes, i Peter Pan, que vola sense necessitat de saltar pels aires, no trigaran a entaular-hi relació. "Encara que Peter no tingui ales, ningú el podrà confondre", assegura Portaceli, que intenta amalgamar música, paraula i moviment en aquesta nova aventura de la Factoria Escènica Internacional (FEI). "És una comèdia i fa riure, encara que és dura", afegeix.David Bagués, Lluïsa Castell, Gabriela Flores, Llorenç González, Carlota Olcina i Albert Pérez interpreten l'obra, que ha comptat amb la col.laboració de la coreògrafa Marta Carrasco. La por a créixer, el pànic a envellir, la necessitat d'independència i la recerca del príncep blau adquireixen una altra dimensió en el món dissenyat per Portaceli, un món irreal, amb uns decorats de Paco Azorín, on conviuen uns personatges que resulten del tot reconeixibles.
font: el periódico
SOM-HI LLORENÇ!!!

 

EL NOU BISBAL...

El venedor de mòbils més famós del món, guanyador del Factor X anglès --Britain's got talent-- i receptor de milions de visites a YouTube, Paul Potts, veurà el seu somni convertit en realitat al publicar-se el pròxim dia 16 One Chance, el seu primer àlbum com a cantant d'òpera. El primer disc de Potts, que ja es pot reservar a internet, inclou la seva inoblidable versió del Nessun Dorma --cançó amb què va aconseguir l'ovació de 2.000 persones en el seu debut televisiu-- així com els temes en espanyol Por ti seré i A mi manera.A la victòria del cantant en el concurs televisiu no li va faltar polèmica, ja que es va demostrar durant l'emissió que Potts ja havia actuat en més d'una ocasió amb l'Orquestra Filharmònica Reial britànica i que havia girat amb ella durant un estiu a Itàlia, quan l'objectiu de la competició era la creació d'una nova estrella en el panorama musical.Potts va superar les crítiques i va aconseguir emportar-se les 100.000 lliures --uns 147.000 euros-- que el certificaven com a guanyador del concurs i des d'aleshores no ha parat.
font: el periódico

 

LÍMIT 80...

El govern ha aprovat un projecte per limitar a 80 quilòmetres per hora la velocitat màxima en la circulació de vehicles a les carreteres d'una vintena de municipis de l'àrea metropolitana de Barcelona. La mesura entrarà en vigor a partir de la tardor.Aquesta mesura és una de les 73 propostes previstes en un Pla d'Actuació per a la millora de la qualitat de l'aire que ha aprovat l'executiu català i que pretén que l'any 2010 s'hagi reduït un 25% l'emissió de diòxid de nitrogen i partícules en suspensió de diàmetre inferior a deu micres per complir els criteris del Protocol de Kyoto.El límit de 80 quilòmetres per hora, que afectaria tant carreteres com autovies i autopistes, es preveu que, puntualment, es pugui aplicar a 24 ciutats de la segona corona, segons el projecte de la Conselleria que dirigeix Francesc Baltasar, que serà l'encarregat d'anunciar la mesura.
font: l'Avui

This page is powered by Blogger. Isn't yours?