Blocs Terrassencs - terrassa.com PREN-T'HO COM VULGUIS: 50 ANYS...

dimarts, de novembre 13, 2007

 

50 ANYS...

La T.I.A no seria el mateix sense ells. Els agents secrets Mortadel·lo i Filemó arriben aquesta tardor als 50 anys d'existència amb una trajectòria que ha aconseguit reclutar molts fans al llarg d'aquest mig segle. El personatges més populars del barceloní Francisco Ibañez van aparèixer per primera vegada l'any 1957 a la revista Pulgarcito. A partir d'aquella primera historieta el seu èxit va anar creixent fins arribar a tenir revista pròpia i edicions especials que es venien ràpidament als quioscos i que han estat traduïdes a onze idiomes. Per tal celebrar aquesta destacada efemèride, Ediciones B edita un volum commemoratiu que repassa les diferent etapes per les que han passat els personatges amb pròleg del cineasta Àlex de la Iglesia.
Mortadel·lo i Filemó, els agents secrets més maldestres de la T.I.A., se'n fan grans. Ni més ni menys que 50 anys compleixen aquesta tardor. Quan ens trobem a l'espera de la segona part de les seves aventures al cinema, Mortadelo y Filemón: Misión Salvar la Terra (amb Edu Soto i Pepe Viyuela com a protagonistes, arribarà al gener), Ediciones B treu un volum especial que repassa la seva trajectòria al llarg d'aquest mig segle. Els inicis, les transformacions dels personatges, els diàlegs i les situacions, sempre fidels a l'actualitat política i social, han marcat les aventures de les historietes més populars de Francisco Ibañez.
En l'actualitat el còmic es continua editant en sis volums especials anuals. S'ha canviat el llenguatge i s'ha actualitzat el dibuix dels personatges per no perdre el molt i molt públic fidel a Mortadel·lo i Filemó i afegir-ne de nou. Al llarg d'aquests 50 anys el còmic s'ha traduït a onze idiomes, entre ells el català.
font:la malla


Comments: Publica un comentari a l'entrada



<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?