Blocs Terrassencs - terrassa.com PREN-T'HO COM VULGUIS: EL PLANETA...

dimarts, d’octubre 16, 2007

 

EL PLANETA...

L'escriptor i periodista valencià Juan José Millás ha guanyat el Premi Planeta, el guardó més ben dotat de la literatura castellana, amb l'obra El mundo. El mediàtic Boris Izaguirre, un dels noms que sortia entre les travesses dels guanyadors, ha quedat finalista amb Villa diamante. El primer s'endú un premi de 601.000 euros i el segon de 150.250. Millás va guanyar en l'última votació per cinc vots a dos sobre Izaguirre.
L'obra guanyadora s'havia presentat amb el títol A ciegas i el pseudònom Tiresias. Es tracta d'una novel·la autobiogràfica centrada en la infància i adolèscencia de l'autor. Juan José Millás, escritpor i periodista, va néixer a València fa 60 anys en el sí d'una família nombrosa, 9 germans. Aviat es va traslladar a viure en un suburbi de Madrid, escenari molt present a les seves obres.
La novel·la finalista, Villa diamante, narra les complicades vides de dues germanes en el marc de l'evolució que viu la societat d'un país sud-americà des de la segona Guerra Mundial fins a temps actuals. El presentador de televisió veneçolà, Rodolfo Izaguirre (1965) és més conegut per la seva faceta mediàtica que no pas per la seva literatura.El jurat d'aquest any l'han integrat Alfredo Bryce Echenique, Pere Gimferrer, Carmen Posadas, Soledat Puértolas, Rosa Regàs i Carlos Pujol, com a secretari amb vot.
font:la malla

Comments: Publica un comentari a l'entrada



<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?