Blocs Terrassencs - terrassa.com PREN-T'HO COM VULGUIS: LA MÚSICA DE HITLER...

dijous, d’agost 09, 2007

 

LA MÚSICA DE HITLER...

La Entertate Musik (Música Degenerada) era el programa de censura del règim nazi pel qual es prohibien els autors jueus, gitanos o negres, improvisacions jazzístiques o tons que no transmetin alegria. Aquesta música no era del gust del III Reich però sí del seu Fürhrer. Això és el que pot deduir de la troballa que ha destapat la mort d'un ex espia rus, segons revela el setmanari alemany Der Spiegel. I és que entre la col·lecció personal d'Adolf Hitler, donada a conèixer 62 anys després d'haver estat robada, es podien trobar discos de compositors russos com Txaikovski, Borodín o Rakhmàninov, a més de coneguts i perseguits intèrprets jueus com Bronislaw Huberman o Artur Schnabel, al costat del seu adorat Richard Wagner.
Woody Allen deia a una de les seves pel•lícules que quan escoltava Wagner li agafaven ganes d'envair Polònia. El compositor alemany es caracteritza per les vigoroses i encoratjadores interpretacions, molt del gust del règim nazi. Però no només d'això alimentava les seves ànsies imperialistes el Fürher. Sembla que també li agradava el que ell anomenava música degenerada, segons hem pogut saber gràcies a la seva col·lecció de discos, robada del seu búnquer ara fa més de 60 anys per l'ex espia rus Lev Besimenski, mort aquest estiu.
Compositors russos com Txaikovski, Borodín o Rakhmàninov (considerats coma subhumans per Hitler) o jueus Bronislaw Huberman o Artur Schnabel (perseguits pel règim) sembla que eren habituals en el gramòfon de Hitler i, potser, en més d'una festa privada dels nazis.
La troballa es destapa ara, 62 anys més tard d'haver estat robada del búnquer, ja que el seu descobrir admet en un document que acompanya la col·lecció que tenia por. De confirmar-se l'autenticitat de tot plegat, aportaria una nova dada al maremàgnum de contradiccions que va ser el III Reich.

font:la malla


Comments: Publica un comentari a l'entrada



<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?