Blocs Terrassencs - terrassa.com PREN-T'HO COM VULGUIS: FA CALOR...

dilluns, d’agost 06, 2007

 

FA CALOR...

Una bossa d'aire africà ha convertit aquest cap de setmana en el més calorós des del començament de l'any. La canícula ha provocat que Catalunya pugui arribar avui a una màxima de 36 graus centígrads, quatre més que ahir, encara que en alguns punts del territori la temperatura podria ser superior. Malgrat el que marquen els termòmetres, la sensació de calor a causa de la humitat augmenta quatre graus més, i per tant la percepció arriba fins als 40 graus. Les altes temperatures, que començaran a remetre demà, han provocat que Lleida i Tarragona entrin avui en fase d'alerta groga.
Però la massa de calor està castigant molt més la resta de la Península, especialment Andalusia, on Còrdova i Sevilla no van baixar ahir dels 42 graus. Si ahir eren 10 les províncies en estat de màxim risc, avui són set les que estan en alerta taronja: Ciudad Real, Còrdova, Jaén, Màlaga i Granada, on les màximes arriben als 40 graus, i Madrid i Toledo, on els termòmetres arriben als 38. Les Canàries, que encara es recuperen de l'onada de calor que ha elevat la temperatura a 40 graus els últims dies, s'han salvat de la potent calor africana, a la qual les Balears sí que han sucumbit. A més a més de la xafogor general arreu de la Península, l'Institut Nacional de Meteorologia va anunciar fortes tempestes a partir d'avui al migdia a l'interior i xàfecs i tempestes a partir de demà a la meitat nord, que podran ser forts o molt forts als Pirineus.
La ministra de Sanitat, Cristina Narbona, va advertir que aquesta setmana "farà una calor sufocant". Les diferents comunitats van ser posades en alerta perquè extremessin les precaucions. La calor és més perillosa del que molts banyistes es pensen. Així, sis persones han mort des del començament de l'estiu: un jove a Múrcia a causa d'un cop de calor i cinc persones grans a les Canàries, perquè les malalties que patien es van agreujar amb la pujada dels termòmetres.
font: el periódico

Comments: Publica un comentari a l'entrada



<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?