Blocs Terrassencs - terrassa.com PREN-T'HO COM VULGUIS: DE CINEMA ...

dissabte, de juny 16, 2007

 

DE CINEMA ...

La majoria dels cinemes no obriran dilluns. La Federació de Cinemes d'Espanya ha convocat una jornada de protesta per manifestar el seu desacord amb l'avantprojecte de Llei del Cinema que està tramitant el govern i que, entre altres aspectes, imposa quotes de pantalla. Els exhibidors acusen l'executiu espanyol de "criminalitzar les sales de cinema i empènyer el sector cap a una profunda crisis".
El sector calcula que el sistema de quotes de pantalla, és a dir l'obligació de programar un dia de pel·lícules espanyoles o comunitàries per cada tres de nord-americanes, ha representat durant els últims sis anys unes pèrdues de 1.000 milions d'euros. També apunten que Espanya és l'únic país de la Unió Europea que aplica la quota de pantalla pel cinema espanyol i comunitari, i considera que aquest sistema és "inconstitucional, injust, inútil i inèdit en cap altre país pròxim a Espanya".
El tancament de les sales previst per aquest dilluns no serà secundat pels circuits de sales més importants, com per exemple, els cinemes Renoir.
font:la malla

Comments: Publica un comentari a l'entrada



<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?