Blocs Terrassencs - terrassa.com PREN-T'HO COM VULGUIS: UN GOL DE LLIBRE...

dijous, d’abril 19, 2007

UN GOL DE LLIBRE...

"D'història", "de llegenda", "un dels millors gols que es recorden", "obra d'art", "de màgia", són alguns dels comentaris que dediquen els mitjans d'arreu del món a un gol espectacular marcat per Leo Messi al Camp Nou davant el Getafe en el partit d'anada de semifinals de la Copa del Rei que el Barça va guanyar per 5 a 2. Molts titulars d'ahir dijous comparen Messi i la seva acció amb el mític gol que Diego Armando Maradona va fer davant Anglaterra en el Mundial de Mèxic de 1986.
En el minut 28 de la primera part del partit Messi va rebre la pilota de Xavi i cap dels jugadors del Getafe que van intentar de neutralitzar-lo van ser capaços de fer-ho. Primer va superar Nacho y Paredes; després va aconseguir superar la defensa de l'equip madrileny i es va lliurar de Belenguer i Alexis. Finalment, ja dins de l'àrea, el porter del Getafe Luis Garcia era l'última oportunitat d'aturar l'argentí, però aquest no es va deixar. Gairebé sense tenir angle de tir, Leo Messi va enviar la pilota a la porteria provocant una explosió d'alegria i d'admiració entre el públic del Camp Nou.
Va ser una gran nit de l'argentí que va marcar un altre gol, deu minuts més tard. Messi va rebre una gran ovació de tot l'Estadi quan es va retirar del partit per ser substituït per Saviola, en el minut 31 de la segona part.
El primer gol del partit l'havia fet Xavi, 18 minuts després d'haver començat el partit. Va ser Xavi qui va passar la pilota a Messi per al segon i històric gol del 2-0. L'altre gol de Messi va deixar el marcador a 3-0 a la mitja part de l'encontre. El Getafe va reaccionar després del descans amb dos gols molt seguits de Daniel Guiza i Nacho Pérez. La resposta final del Barça, fins a arribar al 5-2 van ser els gols de Eidur Gudjohnsen i de Samuel Eto'o.
Com estava anunciat, Ronaldinho no hi era degut a una amigdalitis, però la seva absència, en aquest cas, no es va notar.
Amb aquesta victòria el Barcelona té pràcticament assegurada la seva presència a la final de la Copa del Rei, un títol que l'equip blaugrana no ha aconseguit des de 1998.
font: la Malla