Blocs Terrassencs - terrassa.com PREN-T'HO COM VULGUIS: SOM DE LA POMPEU...

dilluns, d’abril 30, 2007

 

SOM DE LA POMPEU...

La cantant islandesa Björk ha començat la gira de presentació del seu disc Volta, i entre l'equip de músics i instruments que l'acompanyaran ha inclòs un de català, la Reactable.

La Reactable és un instrument musical electrònic amb una interfície tan senzilla com és una taula. L'instrument es pot tocar alhora per diferents músics que comparteixen el control sobre l'instrument movent petits objectes sobre aquesta mena de taula rodona lluminosa. Cada vegada que els objectes s'acosten els uns als altres, es reprodueixen les connexions d'un sintetitzador modular clàssic. Els luthiers digitals creadors de la Reactable són Sergi Jordà al capdavant de l'equip del Grup en Tecnologia Musical de la Universitat Pompeu Fabra.

L'equip de la UPF (la pompeu) porta tres anys treballant en aquest projecte. Sergi Jordà explica que "quan la cantant islandesa va conèixer el projecte es va posar en contacte amb ells i els hi va demanar que volia veure la Reactable. Vàrem anar cap a Islàndia i després de veure el seu funcionament, la Björk ens va encarregar que en féssim una per la seva gira."

La Reactable, per ara, no es podrà veure a Catalunya en un concert de la cantant. La gira de Björk l'acostarà al mes de juliol a Madrid, Segovia i Bilbao com a ciutats escollides de l'estat espanyol per presentar el Volta, un disc inspirat en la catàstrofe del tsunami d'Indonèsia.

Comments: Publica un comentari a l'entrada



<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?