Blocs Terrassencs - terrassa.com PREN-T'HO COM VULGUIS: AUUUUUU VINGA, VINGA, VINGA....

divendres, d’abril 20, 2007

 

AUUUUUU VINGA, VINGA, VINGA....

Els seguidors de La Trinca estan d'enhorabona(JO). El popular trio ha editat en quatre CD una selecció de les seves millors cançons, de les 300 del seu repertori, i un DVD amb videoclips "domèstics" inèdits. Tot plegat, per celebrar el vintè aniversari de la seva dissolució. Això sí, Toni Cruz (l'alt), Josep Maria Mainat (el ros) i Miquel Àngel Pasqual (el de la barba) ja han avisat que no tornaran als escenaris "a aquestes edats no ens veiem tornant a cantar, nosaltres fèiem força el pallasso i ara quedaria bastant patètic", ha dit Mainat, que a més té el convenciment que "ens vam retirar a temps".
El primer CD inclou les 16 cançons més populars de l'etapa inicial de La Trinca, com ara "Els tres mosqueters", "Botifarra de pagès" i "Mort de gana". El segon àlbum és una versió remasteritzada de "Festa Major", que es va publicar l'any 1970, i que s'ha considerat un dels millors discos de la cançó en català. El tercer compacte és una mostra de 16 temes de la segona dècada del grup que inclou "Mama caca" i "Oda al paper de water", entre altres. L'últim disc recull les deu cançons més estimades de La Trinca amb un so molt actual gravat de nou, després d'un procés de neteja dels màsters en els que s'ha conservat les pistes amb veus originals.
El paquet incorpora, a més, un DVD amb nou videoclips inèdits de "Coses de l'idioma", "Mollerussa, mon amour" i "Mort de Gana", per citar-ne alguns. La caixa té per portada la fotografia del primer pòster de la Trinca i es complementa amb un llibre biogràfic de 84 pàgines, escrit per David Escamilla. També hi ha un àlbum de fotos amb anècdotes, episodis històrics i els orígens del grup.
algun estil defineix La Trinca és el de l'humor intel•ligent i incisiu, "crec que el gènere va néixer i va morir amb nosaltres, hauria de sortir algun grup que prengués el relleu", ha explicat Mainat. Tots tres han assegurat que aquests últims tres anys haurien estat una mina per fer paròdies, "donaria per treure un CD cada tres mesos", ha comentat Pasqual. "Si La Trinca encara existís hauria publicat un àlbum sobre l'Operació Malaya", han dit.
D'altra banda, tots tres han lamentat que la cançó catalana és "gairebé desconeguda" i "no té sortida". Han advertit que només queden els cantants d'altres èpoques "després del boom del rock català no han sorgit nous discos".Després de 27 anys junts, han destacat, per sobre de tot, una actuació al Camp Nou amb Lluís Llach, durant l'època de la Transició.
FONT: LA MALLA

Comments: Publica un comentari a l'entrada



<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?