Blocs Terrassencs - terrassa.com PREN-T'HO COM VULGUIS: 79 EDICIÓ...

dilluns, de febrer 26, 2007

 

79 EDICIÓ...


El nord-americà Martin Scorsese ha aconseguit l'Oscar al millor director i a la millor pel·lícula per The Departed (Infiltrados) en la 79 edició dels premis de cine de l'Acadèmia de Hollywood. L'Acadèmia reconeix, així, després de 40 anys de carrera la feina d'aquest director.

El director, que ha rebut el premi de mans de Steven Spielberg i George Lucas, ha demanat rient que revisessin si el seu nom era al sobre, en clara al·lusió a les set ocasions anteriors en què havia estat candidat però no va aconseguir el premi.

L'anglesa Helen Mirren ha guanyat l'Oscar a la categoria a la millor actriu, en què també competia l'espanyola Penélope Cruz pel seu paper a Volver, a la cerimònia que s'està desenvolupant al Teatre Kodak de Los Angeles. L'artista britànica ha estat guardonada per la seva interpretació a The Queen (La Reina).

Per la seva part, Forest Whitaker ha guanyat l'Oscar a millor actor per El último rey de Escocia.

A meitat de la cerimònia dels Oscars, la coproducció hispanomexicana El laberinto del fauno s'alça com a cinta amb més premis, tres, tot i haver vist com el de millor film en llengua estrangera anava a parar a l'alemanya Das Leben der Anderen (La vida de los otros).

La coproducció hispanomexicana dirigida per Guillermo del Toro, aspirant a sis estatuetes, ha aconseguit fins ara les de millor dirección artística (el mexicà Eugenio Caballero i l'espanyola Pilar Revuelta) i maquillatge (els catalans Montse Ribé i David Martí).

Posteriorment se'ls ha sumat el de millor fotografia per a Guillermo Navarro, . La banda sonora de Javier Navarrete (El Laberinto del Fauno) també s'ha quedat sense Oscar, que ha recaigut en Gustavo Santaolalla per Babel.

Per la seva part, Michael Arndt ha obtingut l'Oscar al millor guió original per Little Miss Sunshine.

El premi a la millor actriu secundària ha ratificat el triomf de la favorita, Jennifer Hudson, per Dreamgirls, cosa que ha privat de la victòria a la mexicana Adriana Barraza i la japonesa Rinko Kikuchi, que hi optaven per Babel, del mexicà Alejandro González Iñárritu.

Per la seva part, l'actor nord-americà Alan Arkin s'ha emportat el primer Oscar de la seva carrera, com a millor secundari per Little Miss Sunshine.

La categoria de millor curtmetratge de ficció ha designat guanyador al nord-americà West Bank Story, que ha deixat sense triomf els espanyols Binta y la gran idea, de Javier Fesser, i Éramos pocos, de Borja Cobeaga.

Com a millor curt d'animació ha estat elegida la noruegocanadenca The Danish Poet, mentre que en les categories de millor muntatge de so ha vençut Letters from Iwo Jima (Cartas desde Iwo Jima) i en la de millors mescles de so ha triomfat Dreamgirls.

Així mateix, l'exvicepresident dels Estats Units Al Gore ha rebut el reconeixement de l'Acadèmia de Hollywood al ser-li concedida Una verdad incómoda l'Oscar al millor documental, desbancant dos documentals amb temàtica iraquiana, Irak en fragmentos i Mi país, mi país, i dos de temàtica religiosa, Líbranos del Mal i Jesus Camp.

Millor vestuari: 'Marie Antoinette'

La italiana Milena Canonero ha aconseguit el guardó al millor vestuari per Marie Antoinette. Mentrestant, la història de pingüins Happy Feet s'ha alçat com a millor cinta d'animació desbancant la favorita, Cars (de Disney).

L'estatueta als millors efectes especials ha recaigut en John Knoll, Hal Hicket, Charles Gibson i Allen Hall (Pirates of the Caribbean: Dead Man's Chest/Piratas del Caribe: el cofre del hombre muerto).

També s'ha entregat el trofeu al millor curt documental, que ha aconseguit The Blood of Yingzhou District.


font: El periódico




Comments:
Ho sabia! Tenia que haver posat a Alan Arkin i no a Eddie Murphy! Segur que he perdut la porra dels Oscar que he fet aquest any... Tota manera n'he encertat 11 de les principals categories. No està malament.
Segurament no és la millor aportació que podria fer a aquesta notícia, però és que ho tenia al pap. Tampoc sé si aquesta és la línia a seguir a l'hora de comentar coses de blogs; jo em vaig quedar als anys 90. Això ho faria molt millor en Cabañas, que té un fotoblog i tot, i està més al dia d'aquestes coses.
Jo no tinc fotoblog, però totes les coses que faig les faig amb carinyo. També miro de ser educat i de no delinquir.
En fi, la meva intenció era deixar un comentari aquí i afirmar amb totes les de la llei que l'Oriol és un paio estupendu i que hauríem d'anar fent un dinar/sopar la gent del "Prem-tu com bulguis" (oh!, quin mal d'ulls que fa!), i la gent del RACC. Mentiria si dic que no frisem esperant el moment de connectar amb vosaltres... Mmm,...bbbb,... també.... volia dir... snif, ja està ja m'estic emocionant... si és que no es pot ser tant sensible!
Tooootal! Acabaré aquesta anarquia de comentari amb una doble recomanació cinematogràfica: aneu a veure "Bobby" i "Babel" autèntiques lliçons de com ser millor persona.

I ja ho tindríem això!

Eduard
 
aaaaaaai, no tinc paraules...
BENVINGUT AAAAAAL BLOGGGGGG, COMPANY!!!!!!

PD: El sopar el pagues tu??? je je je (quina gràcia)
records a la senyora!

irU (Uri)
 
Publica un comentari a l'entrada



<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?