Blocs Terrassencs - terrassa.com PREN-T'HO COM VULGUIS: de novembre 2008

divendres, de novembre 28, 2008

 

MINUTS MUSICALS...



dijous, de novembre 27, 2008

 

BESITOS EN EL AIRE...


dimarts, de novembre 25, 2008

 

EL FANTÀSTIC MÓN DE LA TELE...




dilluns, de novembre 24, 2008

 

YO SOY AQUEL...

Raphael

 

IMPOSSIBLE???...


divendres, de novembre 21, 2008

 

PREMIS ONDAS 2008...



 

TALK TO ME...


dijous, de novembre 20, 2008

 

MERCEDITAS...


 

ELS PALLASSOS A CORNELLÀ...

Sense nas vermell, sense perruca i gairebé sense maquillatge, Bello Nock és l'ídol dels nens als Estats Units i, segons la revista Time, el millor
clown del món. L'estrella del circ Ringling, el mateix que va inspirar la pel.lícula L'espectacle més gran del món amb Charlon Heston, actua demà a la carpa de la plaça de Catalunya de Cornellà juntament amb altres primeres figures còmiques, com el rus Andrei Jigalov, el suís André i el trio catalano-francès Els Martini, entre altres. La gala Euroclowns obre la 13a edició del Festival Internacional de Pallassos, que durant 10 dies convertirà Cornellà en l'aparador del clown més gran del món.
Bello Nock, que va actuar en aquest festival fa vuit anys quan encara no era una vedet, no passa desapercebut amb el seu pam de cabellera pèl-roja pentinada cap amunt i fixada amb gomina extraforta. Bello és l'hereu d'una tradició que es remunta a l'any 1772, quan la família Nock va començar a actuar en un circ suís. Els seus pares i els seus avis eren acròbates i amb 9 anys ell ja caminava sobre la corda fluixa. Als 41, és el còmic més temerari del món i ha protagonitzat escenes made in USA com penjar-se d'un trapezi fixat a un helicòpter i sobrevolar l'estàtua de la Llibertat.Si Bello és l'estrella dels pallassos de circ a Amèrica, Andrei Jigalov ho és a Rússia. La seva actuació a Euroclowns suposa el seu debut a Espanya i permetrà conèixer el seu estil únic, basat en l'humor del gest. També pertanyen a la tradició circense Els Martini, grup format per Llorenç Massot (membre de l'històric Trio Martini) i els seus fills, Sege i David.
Però el festival de Cornellà no només aposta pel clown de circ, sinó que ofereix espectacles còmics de teatre i de carrer. Marcel Gros, Leandre & Cia La Tal i Pep Callau i els Pepsicolen componen el repartiment local de la programació i en el sector internacional destaquen Peter Shub, el mim Daniel i The Housch- ma-Housch show. En aquesta edició es ret homenatge a Oriol Boixader"Oriolo" amb un cicle que presenta els seus tres últims espectacles.
El Festival de Pallassos de Cornellà és bianual i va néixer el 1984 com un homenatge a Charlie Rivel (s'acaben de complir 25 anys de la seva mort). En el seu apartat de
clowns de circ, es tracta d'una mostra única al món i té un pressupost de 400.000 euros. A més de funcionar com un aparador de l'humor en els seus múltiples registres (mim, absurd, irònic...), la mostra contribueix (amb exposicions, pel.lícules, conferències i tallers) a dignificar un gènere que a Espanya tot just està superant la fase dels pallassos de la tele Gabi, Miliki i Fofó.
Los Colombaioni, Leo Bassi, Slava Polunin i Les Luthiers són alguns dels 270 artistes que han passat pel festival, que aquest any amplia els seus escenaris. A la plaça de Catalunya s'hi sumen la Sala de Cinema Pisa, el Museu Agbar i el Centre Cultural García Nieto.
font: el periódico



dimecres, de novembre 19, 2008

 

SENSE PARAULES...



dimarts, de novembre 18, 2008

 

HAPPY MICKEY TO YOU...

Pot ser que Mickey Mouse no envelleixi, però el seu carnet d'identitat assegura que aquest dimarts, dia 18 de novembre, compleix 80 anys, tota una vida dedicada a arrencar somriures entre els més petits, encara que s'hagi retocat les orelles, el nas i els ulls amb el pas del temps.Aquest petit ratolí, molt aficionat als pantalons curts de color vermell, les sabates grogues i els guants blancs, és el personatge per excel·lència de Walt Disney, i va aparèixer per primera vegada en un cinema de Nova York, on es va exhibir el curtmetratge Stemboat Willie, el 18 de novembre de 1928. Aquesta història va ser la primera que es va distribuir, tot i que abans s'havien creat Plane crazy i Gallopin gaucho, totes dues mudes, que no es van estrenar fins més endavant.En aquella època, els seus ulls eren dos punts negres, les seves orelles eren llargues en lloc de rodones, el nas, més arremangat i la seva cara era blanquinosa, en lloc del rosat que va començar a adquirir a partir del 1935.El ratolí més famós del món, al qual originalment va posar la veu el mateix Disney, és tota una icona de la cultura nord-americana i la imatge d'un dels grans imperis històrics de la mercadotècnia mundial, després d'aparèixer en desenes de pel·lícules, curtmetratges i capítols de televisió.



dilluns, de novembre 17, 2008

 

LA GRAN MAYRA...




divendres, de novembre 14, 2008

 

DE PEL·LÍCULA...


dijous, de novembre 13, 2008

 

UFO...


dimarts, de novembre 11, 2008

 

IMPRESSIONANT...


 

MALA COSA...



Joan Baptista Humet pateix un càncer d'estómac en fase molt avançada. El compositor d'estil apassionat, líric i realista, autor de peces com 'Clara', 'Que no soy yo' i 'Gemma', repassa la seva trajectòria personal i professional al saló de casa seva, envoltat dels seus. I parla amb una sorprenent serenitat i lucidesa de la malaltia que pateix. Amb 58 anys, sempre ha sabut acostar les seves vivències quotidianes com una cosa universal. Tota una lliçó magistral sobre com donar sentit a la vida.L'autor de Clara i de joies menys conegudes com Hay que vivir ha decidit fer pública la seva malaltia. "Hay que burlar ese futuro / que empieza a hacerse muro en ti", diu l'última cançó de Joan Baptista Humet, un compositor amb un univers emocional propi, inconfusible, en què reflecteix els sentiments de tota una generació de persones que es buscaven a si mateixes. El músic s'enfronta a l'últim tram de la vida amb el mateix esperit animós que el caracteritza. S'ofereix a ser entrevistat a casa seva, mentre la seva mare, Rosario, la seva dona, Pierangelica, la seva filla amb el mateix nom (de 14 anys) i l'Adrià, de 4, entren i surten del saló. La morfina i els corticoides han aconseguit pal.liar el seu dolor."M'agrada refugiar-me en una frase que segueixo al peu de la lletra: quan el cel estima algú, el fa patir. Et fa fort i permet posar en positiu les situacions --explica amb veu pausada--. La vida és deixar llavors als altres. La verdadera mestria de l'ésser humà és una cosa tan senzilla com crear petites històries d'amor, tal com diu el meu mestre Domenico".L'artista, de 58 anys, nascut a Navarrés (València) i criat a Terrassa, va publicar el seu últim disc el 2004 i el va titular Solo bajé a comprar tabaco --una irònica manera de justificar els seus 18 anys d'absència dels escenaris--. La seva antiga discogràfica havia estat absorbida i la nova li va proposar "l'absurda maniobra" de gravar amb un productor flamenc. Va demanar la carta de llibertat.Curiosament, va començar a cantar amb 18 anys (el 1968) i va estar cantant durant 18 anys fins al 1986. I quan va decidir tornar, va ser amb el seu propi segell. El seu últim recital el va fer a Valladolid fa tres anys. "Ho vaig passar fatal, tenia perforat el timpà havia començat el seu deteriorament. Vaig cantar totalment sord, i la premsa l'endemà va publicar: "Humet s'ha deixat la veu en l'adolescència".
font:el periódico

dilluns, de novembre 10, 2008

 

LA GRAN MAMA...

La cantant sud-africana Miriam Makeba, més coneguda com a 'Mama Àfrica', ha mort aquesta matinada prop de Nàpols després de cantar en un concert en un acte a favor de l'escriptor amenaçat de mort per la Camorra, Roberto Saviano. La cantant, de 76 anys, s'ha desmaiat després de la seva actuació. De seguida ha estat trasllada a un hospital, on ha mort per una crisi cardíaca.

 

30 ANYS DE DALLAS...


 

MOOOOOLTES FELICITAAAAAATS...


dijous, de novembre 06, 2008

 

VINE A LA DIADA...


 

CONTEM...

"CUÉNTAME" ÉS PREPARA PER EL CINEMA I PER EL TEATRE MUSICAL:

 

AMERICANADA...

Un holograma de reportera:

dimecres, de novembre 05, 2008

 

OBAMA...


dimarts, de novembre 04, 2008

 

TARONJA...

Fins i tot la crisi pot ser positiva per als optimistes, que la veuen com un motor de canvi històricament provat. Centenars de persones formen part d'aquest nou collectiu, que es malfia dels mitjans que únicament presten atenció a les males notícies i que, per contra, reivindica que mai hem estat tan bé com ara. Primer van formar una comunitat al portal d'internet Facebook i ahir es van concentrar per primer cop a Barcelona tot coincidint amb el que han batejat com el Dia Mundial de l'Optimisme. Vestits amb alguna peça de roba taronja («el color de l'optimisme»), desenes de persones van acudir ahir al vespre a la plaça de la Virreina, a la cita convocada pel considerat predicador de l'optimisme, l'actor i guionista Eduard Biosca.«Si no fos perquè sóc optimista, diria que cada vegada hi ha més pessimistes en aquest món». Aquest és un dels lemes que repeteix Biosca, i reivindica que «hi ha bones notícies globals» com ara que hi ha menys guerres o que ha disminuït lA probabilitat que un persona mori com a conseqüència de la violència.El gran predicador de l'optimisme va començar portant a escena un monòleg teatral (els divendres i diumenges alTeatreneu) i cada mes i mig tornarà a convocar els «optimistes» en una gran concentració pública per combratre el pessimisme.

 

SENSE VOLER...

POSEU L'AUDIO A TOPE...

 

EN RICK...

La ficció supera sovint la realitat. El cinema ja ha fet alguna pel·lícula en la que velles glòries de la cançó tornaven a ser estrelles en plena decadència (‘love actually', ‘tu la letra y yo la música',...). El proper dijous, 6 de novembre podria passar el mateix amb Rick Astley. Rick Astley ha tornat a triomfar amb els seus ‘Never gonna give you up' o ‘Together forever' que a l'actualitat són alguns dels vídeos més descarregats a YouTube. I aquesta setmana, 21 anys després de que el seu ‘Never Gonna give you' Up fos número 1 a 16 països de tot el món, Astley està nominat a guanyar un premi MTV. Els seus competidors són artistes de la talla dels U2 o els Green Day, els fenomen dels adolescents Tokio Hotel o les famoses Britney Spears i Cristina Aguilera. El
guanyador el decidiran els vots per Internet. Aquest fet també qüestionaria la validesa d'aquest tipus de votacions per Internet. Però després del fenomen ‘Chiquilicuatre' a Espanya ja se sap que això pot passar. Pels interessats per votar per Rick Astley aquí teniu el web de l'MTV.I aquesta setmana, 21 anys després de que el seu ‘Never Gonna give you' Up fos número 1 a 16 països de tot el món, Astley està nominat a guanyar un premi MTV. Els seus competidors són artistes de la talla dels U2 o els Green Day, els fenomen dels adolescents Tokio Hotel o les famoses Britney Spears i Cristina Aguilera. El guanyador el decidiran els vots per Internet. Aquest fet també qüestionaria la validesa d'aquest tipus de votacions per Internet. Però després del fenomen ‘Chiquilicuatre' a Espanya ja se sap que això pot passar. Pels interessats per votar per Rick Astley aquí teniu el web de l'MTV.

This page is powered by Blogger. Isn't yours?