Blocs Terrassencs - terrassa.com PREN-T'HO COM VULGUIS: d’agost 2008

divendres, d’agost 29, 2008

 

FINS SEMPRE MALDONADO...


dijous, d’agost 28, 2008

 

SPAM...

A PARTIR DEL 9 DE SETEMBRE AL TEATRE VICTÒRIA (BARCELONA)

 

NOU...


A PARTIR DE L'1 D'OCTUBRE AL TEATRE COLISEUM (BARCELONA)

 

DAGOLL DAGOM...


A PARTIR DEL 23 D'OCTUBRE AL TNC (BARCELONA)

 

EL TEATRE DEL SOL...

FAMA, EL MUSICAL
A PARTIR DEL 18 DE SETEMBRE AL TEATRE DE BARCELONA











Oleguer Alguersuari, Coco Comín, Damaris Martínez y Ramon Ribalta

 

ZERO PATATERO...

La campanya encara no s'ha acabat però, amb les dades provisionals, el 2008 està marcant la millor campanya de lluita contra els incendis forestals des del 1992. Entre l'1 de gener i el 24 d'agost s'han registrat a Catalunya 360 incendis forestals, amb un balanç de 473 hectàrees calcinades (180 hectàrees arbrades i 293 hectàrees de matolls i pastures). Durant els dos primers mesos d'aquest estiu s'han registrat 140 incendis amb un total de 11,7 hectàrees forestals cremades (11,7 arbrades i 16,7 no arbrades).Des de principis dels anys 80, quan es van començar a registrar estadístiques sistemàtiques sobre incendis forestals, només hi ha hagut dos anys amb dades tan positives com les actuals, els anys 1987 i 1992 (vegeu gràfic).L'únic incendi relativament important d'aquest estiu es va produir el passat dia 8 a la tarda a Almenar (Segrià). Les flames van calcinar unes 55 hectàrees de matolls als marges del riu Noguera Ribagorçana i van obligar a mobilitzar una quinzena de dotacions terrestres de bombers i tres mitjans aeris. En els treballs d'extinció van resultar ferits dos bombers.El foc de més extensió es va produir el 30 de gener a Bausén (Vall d'Aran), amb 90 hectàrees cremades, principalment de pastures i matolls.

 

FEBRE MUSICAL...

Els detectius Mortadelo i Filemón pujaran a l'escenari en carn i ossos i s'enfrontaran per primera vegada a un conflicte amorós en un espectacle musical que s'estrenarà a partir del proper 26 d'agost al Teatre Tívoli de Barcelona. Mortadelo y Filemón, the Miusical, dirigida per Ricard Reguan, explica les aventures habituals de la parella de detectius que en aquest cas investiguen una diva, però introdueix la novetat de veure's immersos en un embolic sentimental, quan tots dos s'enamoren de la mateixa dona.

 

INICI...


dimecres, d’agost 27, 2008

 

EL FINAL...


dimecres, d’agost 20, 2008

 

CARLITOS...


dissabte, d’agost 16, 2008

 

EL REI...

1977 Mor el rei del rock, Elvis Presley, the last concert:



 

UMBERTO BATTIATO...



 

GAMPER 2008...

Un Gamper amb la prèvia de la Champions a l’aire seria un destorb, però amb el 4-0 de dimecres a l’anada la “festa del Barça”, tal com la va definir ahir Pep Guardiola, pot disfrutar-se molt més. L’accés a la Lliga de Campions està gairebé resolt, per no dir sentenciada del tot, i el trofeu del club apareix avui (22 hores, TV3) contra el Boca Juniors com una bona oportunitat perquè l’equip segueixi agradant i progressant com ho ha fet fins ara.“El Gamper sempre és especial”, va afirmar Guardiola. “És una nit per gaudir, tant els seguidors com jo mateix com a entrenador”, va afegir el tècnic blaugrana, que donarà minuts als homes que va utilitzar menys contra el Wisla, tot i que no podrà fer debutar al Camp Nou un dels fitxatges: Martín Cáceres, lesionat a la sessió d’ahir, amb una lleu contractura a l’adductor de la cama dreta. Alves, que ja es va estrenar, tampoc jugarà pels problemes a l’espatlla.Tot i jugar-se aquesta nit, el Barça farà l’última sessió aquest matí, mentre que Boca, que va aterrar ahir al migdia a Barcelona, va entrenar-se al Mini a la tarda. L’històric conjunt de Buenos Aires, que és el cinquè Gamper en què participa, va arribar sense l’olímpic i exbarcelonista Román Riquelme ni Monzón ni el lesionat Rodrigo Palacio, futurible etern del Barça.Tot i la notable baixa de Riquelme, l’actual Boca, campió de la Copa Libertadores 2007, continua sent un rival potent, amb Battaglia, l’exespanyolista Ibarra i l’incombustible Martín Palermo entre els jugadors destacats. L’equip acaba d’arrencar el torneig Apertura amb bon peu.“El Boca és un dels grans clubs del món”, va indicar Guardiola, una mica inquiet pel fitxatge frustrat del valencianista David Silva. “El desig del jugador sempre preval. Crec no es pot anar en contra de les voluntats de la gent”, va raonar. Amb tot, el de Santpedor es va mostrar “content” amb la plantilla que té, tot i avisar que és una mica “curta”. És a dir, que no li aniria malament un extrem esquerre, el lloc que havia de cobrir Silva. El nom d’Arxavin ha tornat a sonar, però Guardiola no va donar pistes. “Si ha de venir algun jugador més, bé. I, si no, tinc molta fe en els jugadors del filial perquè crec que amb aquesta plantilla podrem arribar lluny”, va assenyalar l’entrenador català, que va tornar a convocar als joves habituals, a més de Córcoles per la baixa de Cáceres.

dimecres, d’agost 13, 2008

 

CÒMICA VIDA...


 

MOLTES FELICITAAAATS...


 

PEQUINFARSA...

Les autoritats xineses volien la perfecció a la cerimònia d’inauguració dels Jocs Olímpics de divendres passat, i per aconseguir-ho estaven disposades al que calgués, fins i tot fer trampes. El Comitè Organitzador de Pequín 2008 (BOCOG) va confirmar ahir que part de l’espectacle pirotècnic exterior a l’Estadi Olímpic que s’havia ofert com a real i en directe era en veritat un muntatge preparat amb ordinador. També es va fer públic ahir que una de les protagonistes de l’espectacle, la cantant de 9 anys Lin Miaoke, que va enamorar el públic amb una cançó i una veu de somni, no era realment qui cantava sinó una altra nena que va ser rebutjada per a la gala d’obertura per no ser prou bonica.La nena de 7 anys Yang Peiyi era la veu autèntica darrere la farsa de Lin Miaoke, que es dedicava només a fer mímica; el seu problema és que no complia amb els estàndards de bellesa que els organitzadors exigien a la cita olímpica. “La raó per la qual la petita Yang no va ser escollida és perquè volíem la imatge correcta per al projecte, pensàvem què era el millor per a la nació i era just per a les dues, per a la Lin Miaoke i la Yang Peiyi. Vàrem combinar la millor veu i la millor actuació”, segons va explicar en una entrevista a l’emissora Ràdio Pequín el director musical de la cerimònia, Chen Qigang.
avui

dimarts, d’agost 12, 2008

 

EL 9...

El conseller de Cultura i Mitjans de Comunicació, Joan Manuel Tresserras, ha assegurat aquest dilluns que només cal "voluntat política" perquè l'acord de reciprocitat entre TV3 i Canal 9 es completi, de manera que Televisió de Catalunya es vegi amb normalitat al País Valencià. Actualment hi ha diversos repetidors clausurats per ordre del govern de Francisco Camps (PP) i vistiplau dels jutjats. Després que la Generalitat de Catalunya hagi cedit un canal de TDT per a Canal 9, la televisió valenciana, ara s'espera que es firmi el decret ja redactat pel ministeri d'Indústria que autoritza i regula la reciprocitat perquè les dues cadenes es puguin veure sense conflictes arreu dels Països Catalans. "Se'ls ha instat a tirar el decret endavant des de tots els àmbits, inclosa la mateixa presidència de la Generalitat, perquè ningú no hi sap veure cap impediment, el clima és favorable a l'execució del decret", ha dit Tresserras en declaracions a Catalunya Ràdio.La Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals i Ràdio Televisió Valenciana (RTVV) han acordat que el Canal 9 s'emeti en període de proves a Catalunya a través de la TDT.Les emissions es fan des d'aquest dilluns pel canal 43 de la TDT, que cobreix prop del 60% de la població de Catalunya. Aquest és un primer pas que es fa d'acord amb les converses mantingudes entre els governs valencià i català per fer efectiva, tan aviat com sigui possible, la signatura del conveni de reciprocitat que ha de garantir també la normalització de la distribució del senyal de TV3 en l'àrea de cobertura del Canal 9.

diumenge, d’agost 10, 2008

 

EN ROGER MAS...


dimecres, d’agost 06, 2008

 

ELS GRANS BEE GEES...


 

KOOL AND THE GANG...

Avui dimecres al Festival Jardins de Cap Roig amb les localitats esgotades, a partir de les 22:00 hores, el públic assistent podrà escoltar les cançons de més d'èxit de la formació, temes com Funky Suff, Hollywood Swinging, Opean Sesame, Johana, Get Down On It o la mundialment coneguda Celebration, temes que han col·locat la banda de Nova Jersey en un lloc destacat dins del panorama musical d'arreu del món. Fins ara, el grup ha venut més de 70 milions de discos i amb els seus èxits, entre els quals també s'inclouen Cherish, Jungle Boogie, rellançat gràcies a la seva inclusió a la banda sonora de la pel·lícula Pulp Fiction, i Summer Madness, han guanyat dos premis Grammy, set American Music Awards, han aconseguit 25 èxits Top Ten de R&B, 9 èxits en el Top Ten de música pop i 31 discos d'or i platí. Ara han tornat a l'escena musical amb un nou treball titulat Still Kool, el primer àlbum d'estudi que graven en 10 anys.
Avui


 

CALÇOTS DEL SEGLE III...

Quin és l'origen dels calçots? L'explicació comunament acceptada té un caràcter popular i conta com un pagès de Valls, el Xat de Benaixes, cap a finals del segle XIX va preparar unes cebes a la brasa que se li van cremar massa per fora. Però en lloc de tirar-les, va pelar les capes externes i va descobrir que l'interior estava molt tendre i saborós.Oi que sona bé? Doncs posem-ho entre parèntesis, perquè l'autor romà Apicius, al seu Art de cuinar, ja donava diverses receptes per a la preparació del porrus capitatus, entre les quals una que consisteix a fer-los a la brasa. I perquè el poeta Marcial, d'origen hispà, també hi feia referència al seu epigrama número 19 del llibre XIII.Però tot això no és nou. La novetat ens arriba ara d'Hongria, on l'arqueòleg László Borhy ha identificat la iconografia d'una pintura mural romana localitzada l'any 2000 com la d'un home menjant calçots. Efectivament, per a algú acostumat a la ingestió d'aquesta suculent menja, una simple observació del gest del personatge no deixa cap escletxa al dubte: el que fa el personatge és cruspir-se el deliciós plat típic de Valls.Les pintures en qüestió van ser trobades en una excavació feta a la casa de la senyora Emese Számadó, directora del Museu Klapka György, a l'actual ciutat de Szony, una localitat que en època romana era coneguda com a Brigetio. L'enclavament està situat a la riba del riu Danubi, al nord-est de l'actual Hongria. En temps romans era una zona fronterera de l'imperi, dins la província de Pannònia, a l'àrea d'influència de la tribu celta dels azali.Les pintures murals, perfectament restaurades i avui dia exposades a l'esmentat museu, mostren el que László Borhy ha identificat com dos servents, "probablement africans i vestits de blanc". Un d'ells sosté en una mà una safata blavosa -aquest color indica que devia ser de plata- amb els calçots i amb l'altra mà fa el gest de menjar-se'n un. L'altre, del qual només s'han salvat el bust i el braç dret, aguanta amb la mà un recipient de bronze que, segons l'arqueòleg, probablement devia contenir la salsa per als calçots. Les pintures d'aquests calçots hongaresos a la romana devien ser, segons els estudis duts a terme, la decoració del peristil d'una casa situada al centre de Brigetio, i daten dels inicis del segle III. La casa, però, va ser destruïda a finals de l'època severiana, el 235 després de Crist.L'arqueòleg no assegura al cent per cent que siguin calçots, però sí que té clar que són un tipus de cebes, els famosos porrus capitatus esmentats per Apicius, i que es mengen sospitosament a l'estil català dels calçots. A partir d'aquí, la imaginació és lliure. L'arqueòleg hongarès fins i tot aventura la possibilitat que unes marques a la pintura, en forma de petites incisions, fossin "records d'un primer concurs de menjar calçots en l'antiguitat romana del segle III", especula Bohry, pel qual això "és només una hipòtesi".
Avui

dimarts, d’agost 05, 2008

 

O'REI...


 

LOS PREMIOS MASTROPIERO...


 

PILLATS...


This page is powered by Blogger. Isn't yours?