Blocs Terrassencs - terrassa.com PREN-T'HO COM VULGUIS: de gener 2008

dijous, de gener 31, 2008

 

DON'T WORRY BE HAPPY...


UNA VERSIÓ:

 

TOT UN PERSONATGE...

LUIS ARAGONÉS:


 

QUIN GRAN PAIO EL BERTO...


 

UNA MIRADA DIFERENT...


 

TOMÀQUET...

Els somnis de la raó produeixen monstres. I la televisió, entesa com a màquina de fer negoci amb l’emissió de publicitat, també. A Tele-5 ho saben a la perfecció: en fan negoci. I quan no en fan, s’entona el rèquiem. Per això, aquesta setmana, Aquí hay tomate mor d’un dia per l’altre.Els fets són els fets: Tele-5 va anunciar oficialment ahir a la tarda que el programa que li ha mantingut les tardes ben plenes de quota de pantalla serà història divendres vinent, quan n’acabi l’edició.De fet, avui, demà i demà passat Aquí hay tomate hauria de titular-se Aquí hubo tomate, perquè les tres edicions seran refregits en què es recordaran “els millors moments del programa”.Tele-5 està travessant un gener horrorós, des del seu punt de vista, amb un seguit de programes que, com el tomate, li han fet figa. Per això, tot i les floretes amb què ahir va endolcir la puntada de peu al programa, no ha dubtat a tancar-li la paradeta: la quota de pantalla d’aquest Aquí hay tomate que s’associa sense solució de continuïtat a la teleporqueria més immunda, no ha resistit l’empenta de programes de la competència en l’àmbit televisiu estatal com ara Sé lo que hicisteis... (La Sexta) –que és una paròdia a l’engròs de l’esperit tomaquer–, Amar en tiempos revueltos (TVE-1) i Fama ¡a bailar! (Cuatro).Tele-5 ha arribat a la conclusió que el tomàquet s’ha assecat i el llença al cubell de la brossa. Ara només li cal un recanvi.Es pot pensar que el maten, però també es pot pensar que Aquí hay tomate s’ha suïcidat. Lluny del seu humorisme i la seva desimboltura inicials, el programa s’ha especialitzat –amb perdó– a remenar la merda dels famosos, la dels famosets, la de les seves famílies i la de tothom que ha entès el negoci del famoseig. Ha anat al límit i ha esgotat les seves possibilitats: s’ha immolat... per l’audiència.
font: l'Avui

 

SECCIÓ DE CINEMA...

Un homenatge de la peli "el diablo sobre ruedas":

 

SUPERLEGOLAND...


I TAMBÉ:

dimecres, de gener 30, 2008

 

BARRUFAR...

Zagreb.- Més de 370 ciutadans de la localitat de Komin, al sud de Croàcia, s'han disfressat de barrufets per entrar al Llibre Guinness dels rècords, segons han informat avui els organitzadors. "Hem batut el rècord registrat al Llibre Guinness dels Rècords, ja que en el rècord de fins ara hi figuraven 290 barrufets en un mateix lloc, a San Francisco, i nosaltres hem estat entre 370 i 400. Una tercera part d'aquesta localitat", ha assegurat Velibor Suman, un dels organitzadors de la desfilada. Lamentablement, els organitzadors de la desfilada no van anunciar oficialment l'esdeveniment davant els representants del Llibre Guinness dels Rècords, però esperen que les nombroses fotos sobre l'espectacle que han fet seran suficients per documentar el rècord aconseguit. Segons ha explicat Suman, l'espectacle es va celebrar ahir, quan a Komin tradicionalment se celebra el Carnaval local, i amb motiu del 50à aniversari de les populars criatures. El carrer principal de Komin, localitat situada al pintoresc delta del Neretva, a uns 40 quilòmetres al nord-oest de Dubrovnik, estava plena de barrufets, barrufetes, el dolent Gargamel i el seu gat Azriel, així com també les seves típiques cases en forma de bolet. El barrufet més gran tenia 78 anys, i el més jove, menys d'un mes, i tot Komin estava convertida en l'aldea dels petits follets blaus. D'acord amb la tradició local, durant la desfilada s'oferia gratis pels carrers confiteria tradicional i begudes refrescants.

Font: EFE

dimarts, de gener 29, 2008

 

REINICIAR...


 

AIRES DE SUPLEMENT...

Quin gran moment ens ha deixat avui en Xavier Solà al programa,...VOLTA'L!!!

divendres, de gener 25, 2008

 

MOMENT GAG...


 

GOOGLEMAN...

Dates, noms, llocs o detalls com quins feia o què passava, posem fa 15 anys a les 11:00h del matí. Tot. Brad Williams pugues recordar absolutament tot el que ha viscut. Menjo Irineo Funes, el personatge de Borges en Ficcions.
Originari de La Crosse, Wisconsin, aquest locutor de ràdio de 51 anys conta que ha viscut amb aquest do des de petit. "Sempre he estat una espècie de Google per a la meva família", va dir fa uns dies en la seva primera entrevista en el programa Good
morning America de la ABC.


 

VISCA EL SOFTBOL...

L'equip de Softbol de Viladecans, un esport femení derivat del beisbol, han decidit protagonitzar aquest mes de gener un reportatge a la revista Interviu, amb fotografies nues incloses, per reclamar a l'alcalde de la ciutat un nou camp per a poder entrenar. L'equip, que ha guanyat deu títols els darrers set anys i son les campiones d'Espanya, es queixa de no rebre cap atenció per part de les administracions. Asseguren que han decidit despullar-se "perquè la gent les conegui i per promocionar el sófbol", un esport que només practiquen 300 dones a Espanya, explica la capitana de l'equip a la revista, la barcelonina de 22 anys Tere San Juan.
font: l'Avui

 

SENYOR ENCARREGAT...

L'actor Jaume Sorribas (Sallent, 1948) ha mort aquesta nit als 59 anys. Va ser membre del grup fundador de la companyia teatral Els Joglars i va col·laborar en pel·lícules com El embrujo de Shanghai, Historias de la puta mili o Mater amatísima.
Segons ha informat l'Associació d'Actors i Directors Professionals de Catalunya (AADPC) en un comunicat, la vetlla tindrà lloc aquest dijous a partir de les 17:30 hores al tanatori de les Corts, on demà s'oficiarà el funeral a les 15:30 hores. Sorribas va ser integrant d'Els Joglars entre 1966 i 1976 i va participar en la creació d'espectacles com El Diari, El joc, Cruel Ubris Mary d'Ous i Àlies Serrallonga. També va actuar en l'obra Operació Ubú (1981) al Teatre Lliure. En la seva faceta cinematogràfica, l'actor va participar en pel·lícules com el El embrujo de Shanghai, Historias de la puta mili, La Casita Blanca, La ciudad oculta, Mater amatísima i Vivir y soñar. A la televisió, va treballar en sèries com Filiprim, on va interpretar el personatge de l'Encarregat, Tres i l'astròleg, i en episodis de les sèries Carvalho, La memòria dels cargols i La Odisea.

dijous, de gener 24, 2008

 

CRISI...

Per sisè any consecutiu la venda de discos a Espanya ha experimentat un retrocés en comparació a l'any anterior, segons dades de l'associació de productors, Promusicae. Aquest passat 2007 s'han venut un 22,7% menys d'àlbums que l'any anterior, unes xifres que suposen uns ingressos de 284 milions d'euros, lluny dels 367 de l'any anterior. Es tracta de la davallada més important de la història recent d'un sector que cau en picat des de l'any 2002. Tot i que les vendes de formats digitals han crescut un 24% els productors creuen que aquest augment és insuficient per fer front a les còpies il·legals i les descàrregues per Internet. Pel que fa a discos més venuts, el Papito de Miguel Bosé encapçala la llista amb prop de 250.000 còpies venudes, seguit del duet Sabina&Serrat (Dos pájaros a tiro, 158.000 còpies) i Il Divo amb Siempre (142.000 discos venuts). La descàrrega legal i la venda de tons i cançons per al mòbil són algunes de les eines que l'associació de productors baralla entre les possibles solucions a la pèrdua de vendes de suports físics. Els formats digitals han incrementat les vendes en més d'un 24% i per primera vegada Promusicae ha decidit fer un llistat dels més descarregats. Aquesta classificació l'encapçala la cançó Amor Gitano, del duet entre Alejandro Fernández i Beyoncé, que ha estat tan la més descarregada (160.000 descàrregues) i la més emprada als mòbils (320.000 tons).

 

PERDRE ELS PAPERS...


 

GOMAESPUMA+BUENAFUENTE...


dimecres, de gener 23, 2008

 

BONA PUBLICITAT...

La Policia Municipal de Girona ha obert diligències per un presumpte delicte de conducció temerària a un veí de Sant Gregori de 20 anys les infraccions de trànsit del qual estan penjades en un vídeo al YouTube i van ser denunciades per un ciutadà anònim.Segons que han informat fonts de la Policia Local de Girona, fa uns dies van rebre un correu electrònic d'un ciutadà a les dependències policials que els informava que havia vist un vídeo al YouTube, del que va facilitar la direcció per veure la filmació, en el que un conductor circulava de manera temerària i realitzava nombroses infraccions.El ciutadà va sol·licitar a la policia que es localitzés i sancionés a aquell conductor per considerar que posava en perill la vida d'altres conductors. A partir d'aquesta informació es va iniciar una investigació en la qual primer es va comprovar la direcció facilitada i efectivament es va veure el vídeo en el qual el conductor d'un Peugeot 206 efectuava nombroses imprudències i infraccions.Com que la matrícula no es podia veure amb claredat els agents van buscar altres vídeos del mateix conductor en els que se'l veia fent coses similars amb el mateix vehicle i amb una moto sense matricular. A partir dels nous vídeos es va poder descobrir la matrícula del Peugeot, identificar els llocs on s'havien produït les infraccions, als afores de la ciutat de Girona, i identificar el conductor dels dos vehicles, un veí de Sant Gregori de 20 anys. Una vegada localitzat, els agents van instruir diligències al jove com a presumpte autor d'un delicte de conducció temerària.

 

ONE MAN BAND...


 

LA CARLOTA...

L'Hospital de Sant Joan de Déu de Barcelona ha implantat, per primera vegada a Europa, una mà biònica en un pacient pedriàtic. Es tracta, segons ha informat el centre, de la Carlota, una nena de 13 anys que pateix una amputació congènita del membre superior esquerre. Amb la nova mà, la menor podrà fer, gairebé, els mateixos moviments que si tingués una mà natural.La mà biònica suposa l'última generació en aquest tipus de pròtesis. És capaç de fer moviments anatòmics flexionant i estenent tots els dits, i amb una aparença gairebé real. Fins avui, només alguns pacients adults dels Estats Units i Europa havien pogut accedir a aquesta mà biònica de manera experimental, desenvolupada fa poc per l'empresa escocesa Touch Bionics.Fa només un parell d'anys, l'Hospital Sant Joan de Déu va posar en marxa la primera unitat d'atenció integral al nen amputat d'Espanya, dins del seu servei de Cirurgia, Ortopèdia i Traumatologia. Gràcies a aquesta unitat, s’ha pogut fer l’operació de la mà biònica.
font: la malla

 

ÒSCAR BARDEM...

Javier Bardem ja és en la cursa final cap a la gala dels Oscar que el pot coronar com el Millor Actor Secundari pel seu paper a No es país para viejos, dels germans Coen. Després del Globus d'Or, de gairebé tots els guardons de les associacions de crítics i de la seva recent nominació als Bafta, l'actor espanyol ha estat nominat aquest dimarts per l'Acadèmia de Hollywood en un anunci que ha tingut el film dels Coen com a protagonista (aspira a 8 Oscar, entre ells els de Millor Direcció i Millor Pel·lícula). Javier Bardem es posa en la pell de l'assassí en sèrie Anton Chigurh al film favorit d'aquesta edició, No es país para viejos.L'espanyol competirà en la categoria de Millor Actor Secundari amb Casey Afleck (El asesinato de Jesse James...), Hal Holbrook (Hacia rutas salvajes), Tom Wilkinson (Michael Clayton) i Philip Seymour Hoffman per La Guerra de Charlie Wilson.
font: la malla

 

TERUEL FALOIDES...

DEDICAT A L'ELENA MANRIQUE:

dimarts, de gener 22, 2008

 

ERNESTO ACHER...

Excomponent de Les Luthiers desde 1986. el 1987 forma "LA BANDA ELÁSTICA"...

I MÉS COSES...

dilluns, de gener 21, 2008

 

HISTÒRIC...

John Cleese i Rowan Atkinson:

BONÍSSIM:

 

DE MUSEUS...

El departament de Cultura i Mitjans de Comunicació té previst destinar entre els anys 2008 i 2010 un total de 28 milions per millorar i enfortir els museus locals, segons ha assenyalat el director general de Patrimoni Cultural, Josep Maria Carreté. Durant la presentació del nou Pla de Museus de Catalunya, Carreté ha explicat que un dels objectius prioritaris del projecte és poder reequilibrar el suport de l'administració entre els grans museus nacionals i els locals, uns 350 dels quals ni tan sols estan registrats. El departament té previst crear quatre noves línies de subvencions, tant per remodelar edificis com per millorar els fons d'aquests museus. El pressupost per a museus locals el 2010, per tant, segons Carreté, s'ha incrementat el 79,74% en comparació al de l'any passat.
font: l'Avui

 

ZOO...

Acabada la tercera temporada de Ventdelplà, la ficció de producció pròpia de TV3 viatja de Breda al Zoo. Però si Ventdelplà no és ben bé Breda, el Zoo de Barcelona tampoc no serà ben bé l'escenari on transcorreran les diferents trames de Zoo, la sèrie que estrena aquesta nit TV3, sinó que aquesta s'ambienta en un zoològic qualsevol per mostrar com s'enreden i es desenreden les vides de diferents personatges, amb les reaccions imprevisibles de tota mena de bèsties al rerefons. Dos embarassos -o més ben dit, dos projectes d'embarassos- que avancen en paral·lel centraran l'atenció dels espectadors durant els primers capítols d'aquesta sèrie, que produeixen conjuntament TV3 i Diagonal TV i que dirigeix Jesús Segura amb guions de Josep Maria Benet i Jornet. D'una banda hi ha la Diana (Mònica López), una biòloga que s'ha posat entre cella i cella el repte de garantir la presència del llop ibèric a les muntanyes, però que al mateix temps ha sentit l'alarma del seu rellotge biològic que ja fa temps que li anuncia a crits la necessitat de la maternitat. Si ja no ho va tenir fàcil per convènce'n el seu company, en Max (Santi Ricart), tampoc no serà fàcil que aconsegueixi quedar-se en estat. També ho tindrà complicat la Boira, la lloba del zoo, que és la femella que ha de proporcionar als biòlegs del parc una cria que garanteixi la supervivència genèticament eficaç d'aquesta espècie.A més, també se seguiran les vivències d'una parella que té un fill de set anys i que fa poc que s'ha separat, del director tècnic del Zoo, que aviat es veurà sorprès per l'arribada d'una antiga amant de joventut; d'una veterinària convençuda que la seva filla és lesbiana, d'una jove cambrera amb problemes econòmics... Si una cosa té Zoo són personatges i trames entrellaçades, "intrigues i passions, com en les històries de tota la vida", explica Josep Maria Benet i Jornet.I, tot això, sense oblidar el dia a dia dels animals, perquè si bé és cert que no es tracta d'un documental, les bèsties són les coprotagonistes d'algunes de les trames.
font: l'Avui


 

LA VIQUI...

El projecte Viquipèdia ha arribat als 100.000 articles escrits en català. En concret, l'article 100.000 es va publicar a les 21:38 hores d'aquest divendres i es titula Arrel cúbica. D'aquesta manera, la Viquipèdia es converteix en la dissetena versió que supera aquesta simbòlica xifra, assolida amb la feina dels seus editors, administradors, correctors i altres persones que han contribuït de manera voluntària al desenvolupament del projecte. La idea central de la Wikipedia, en les seves diverses versions idiomàtiques, és crear una enciclopèdia lliure el més completa possible, objectiu que cada dia pren més força.La informació està a l'abast de tothom i no cal pagar ni formar part d'un grup concret per poder utilitzar-la. "És lliure perquè a més de llegir la informació, qualsevol pot copiar-la i utilitzar-la sota la llicència GFDL i perquè qualsevol persona que s'hi connecti pot fer edicions i posar-hi el seu gra de sorra: des de la creació d'un nou article de gran extensió fins una petita correcció d'ortografia o d'estil, cada contribució de cada usuari ha jugat un paper en l'assoliment d'aquesta fita que celebra la Viquipèdia", explica un dels administradors en un comunicat.
font: l'avui

divendres, de gener 18, 2008

 

TECNOLOGIA PER A NOSTÀLGICS...


 

ABSURD QUOTIDIÀ...



dijous, de gener 17, 2008

 

LA MIRADA DIABÓLICA...


(cal altaveus)

 

HORÁKOVI...

LOS SERRANOS DE LA REPÚBLICA TXEXCA:

 

A TREBALLAR...


 

UN JAMÓ...


dimecres, de gener 16, 2008

 

MOMENT ESTELAR...



 

HO HAVEU VIST?...


 

ADÉU VENTDELPLA...


 

UN PORTÀTIL PRIMET...


El President executiu d'Apple, Steve Jobs ha presentat aquest dimarts, a la trobada anual Macworld a San Francisco, el MacBook Air un ordinador portàtil que fa uns 2 centímetres de gruix, segons la companyia de la poma el més prim del món, i que es vendrà per 1.799 dòlars.El MacBook Air incorpora com a principal novetat un trackpad "multitouch", basat en la mateixa tecnologia que el famós telèfon iPhone. L'ordinador es presenta en dues versions de 1.799 i 3.098 dòlars que incorporen una pantalla widescreen de 13 polzades basada en tecnologia LED, una càmera web iSight i teclat retroil·luminat. El nou MacBook contarà amb 2 Gb de memòria instal·lada, connexió a xarxes 802.11n i processadors Core 2 Duo de 1.6 GHz o 1.8 GHz, dissenyats per Intel. El Mac Book Air estarà disponible en 2 setmanes.

 

TETRIS...

És difícil rebatre la teoria dels que diuen que si el Tetris hagués estat inventat 10 anys abans no hauria tingut l'èxit que ha tingut, ja que no hauria pogut sortir de l'hermètica Unió Soviètica. Era l'any 1985 i un jove programador moscovita acabava de posar en marxa el joc que travessaria les ja llavors febles barreres del bloc comunista per propagar-se per mig planeta. El seu nom: Aleksei Pajitnov. Els anys l'han convertit en un rus de poc més 50 anys d'aspecte desenfadat, però més que res en una llegenda. El seu Tetris ha venut des d'aleshores més de 70 milions de còpies, és el joc més versionat de la història i un dels més coneguts, de manera que no és estrany que la seva presència a les jornades sobre videojocs de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) centrés les expectatives.Pajitnov portava a la butxaca de la camisa un petit giny que va ensenyar al públic així que va començar la conferència. "He adorat aquest joc tota la meva vida", va dir, exhibint un estoig de la mida d'una tabaquera que va identificar com el mecanisme inspirador del seu celebèrrim Tetris. "Es diu pentaminó".

dimarts, de gener 15, 2008

 

QUE BÈSTIA...


 

LA SABRINA PETA ZETAS...


 

PER CAMES...

La Federació Internacional d'Atletisme (IAAF) ha anunciat que l'anàlisi biomecànica i fisiològica de l'esprint llarg d'Oscar Pistorius, l'atleta sud-africà que pateix doble amputació a les cames i que corre amb pròtesis, conclou que aquestes pròtesis li atorguen un avantatge que rebutja el reglament.Aquesta conclusió es desprèn de l'estudi científic independent dirigit pel professor Peter Brueggemann, de la Universitat alemanya de l'esport de Colònia.Les proves es van fer entre els dies 12 i 13 del mes de novembre amb la participació de Pistorius amb l'objectiu de determinar si les pròtesis podien ser considerades com una ajuda tècnica que proporcionen un avantatge respecte a la resta d'atletes, resultat que vulnera l'article 144.2 del reglament de la IAAF, concernent a "les ajudes tècniques en competició".Segons l'estudi efectuat, Pistorius amb les làmines corbades de les seves pròtesis gasta un 25% menys d'energia. Per una altra banda, l'energia enviada per la pròtesi de fibra de carboni és gairebé tres vegades superior a la de l'articulació d'un genoll normal en el màxim d'esforç durant la carrera.L'examen demostra que l'avantatge mecànic de la lamina de fibra de carboni és superior en més d'un 30% al de l'articulació d'un genoll vàlid.
Font: EFE


 

MOMENT TV...


 

UN RECORD...

la mítica sèrie "els bobobobs"

Oliana Molls:

supercoco(barrio sésamo):

 

50 ANYS DE BARRUFETS...

Formen part de la infància de nombroses generacions. Són petits, blaus i viuen en bolets convertits en cases amb totes les comoditats. Són els barrufets. Van néixer com a personatges secundaris del còmic "Johan i Pirluit", el 1958, de la mà del dibuixant belga Pierre Culliford, més conegut pel pseudònim "Peyo". De seguida van cridar l'atenció dels lectors i van fer créixer les vendes. D'aquesta manera, van passar a tenir el seu propi còmic. Diversos actes per tota Europa i en benefici de l'UNICEF commemoren aquest any el seu cinquantè aniversari.Això només era el començament. L'èxit dels barrufets va arribar molt més lluny. El 1981, de la mà dels productors Hanna-Barbera van fer el salt a la gran pantalla. La sèrie s'acabaria projectant en més de 30 països, inclòs Espanya. Televisió de Catalunya també va emetre aquesta exitosa sèrie.Els barrufets vivien en algun lloc secret del bosc i eren empaitats per en Gargamel, un bruixot que els volia capturar. Els barrufets eren l'ingredient bàsic de la fórmula que serviria a Gargamel per fer-se ric perquè permetia convertir els metalls en or. També es podia preparar amb ells el brou de barrufet, un plat deliciós.Cadascun dels barrufets tenia una particularitat i un caràcter diferent. Hi havia artistes, com el pintor i el poeta, i també d'altres com el golafre, el filòsof, el poruc, la barrufeta, el mandrós, l'avar... Tots sota la tutela del pare barrufet.
FONT: 3cat24.cat


dilluns, de gener 14, 2008

 

EL SOLITARI...

ESTRENA DIMECRES 16 DE GENER 2008:


 

EL GLOBUS DE BARDEM...

Les expectatives s'han complert, l'actor espanyol Javier Bardem ha guanyat el Globus d'Or al millor actor secundari pel seu paper a No country for old men, dirigida pels germans Coen. Más allá de la pasión, dirigida per Joe Wright i protagonitzada per Keira Knightley i James McAvoy, ha obtingut el de millor pel·lícula i millor banda sonora, composada per Dario Marianelli. L'anunci del premi ha esta llegit en una conferència de premsa, que ha substituït l'habitual cerimònia d'entrega de premis cancel·lada a causa de la vaga de guionistes de cine i televisió.
Aquest és el desè premi que obté Javier Bardem per aquest paper, on interpreta a un assassí en sèrie sense pietat. L'actor lluitava per l'estatueta del Globus d'Or amb intèrprets com Philip Seymour Hoffman (Charlie Wilson's War); John Travolta (Hairspray); Tom Wilkinson (Michael Clayton) y Casey Affleck (The Assassination Of Jesse James By The Coward Robert Ford).No Country for old men, que s'estrenarà a Espanya el proper 8 de febrer, era una de les candidates preferides i també s'ha endut el Globus d'Or al millor guió.
font: la malla


 

ABSURD QUOTIDIÀ...

BY TONI BERNABÉ:

dissabte, de gener 12, 2008

 

EN VICKY...

El proper 2009 saltarà a la gran pantalla la versió cinematrogràfica de Vicky el Viking, una de les sèries de dibuixos animats que juntament amb l’Abella Maya, Heidi, Mazinger Z i Comado G, entre d'altres, van marcar tota una generació.El director alemany, Michael “Bully” Herbig, pràcticament desconegut a la gran pantalla, serà l'encarregat d’adaptar al cinema la sèrie animada japonesa-alemanya. Aquest cop, però, no es tractarà d'un film de dibuixos animats, sinó que seran actors de carn i ossos qui encarnaran els personatges de la sèrie.Vicky el Viking es basa en el llibre de l’escriptor suec Runer Jonsson i estarà produït per Rat Pack Filproduktion i HerbX Film. La seva estrena està prevista per l’any que ve.Vicky el Viking es va emetre a diversos països d’Europa a finals de 70.
font: l'Avui

divendres, de gener 11, 2008

 

POCOYÓ...

El popular personatge infantil Pocoyó està present a la televisió, en DVD, en videojocs, a Youtube, en llibres, en joguines, fins i tot té un canal per al telèfon mòbil i, per si això fos poc, la productora madrilenya Zinkia Entertainment treballa en el guió per a una pel.lícula. "D'aquí a uns anys volem que ens coneguin com el Pixar espanyol", afirma Alberto Gontán, portaveu de l'empresa. Dos anys després de l'estrena de la sèrie animada a la Gran Bretanya --TVE va trigar més d'un any a adonar-se del potencial del personatge i no el va programar fins a finals del 2006--, Pocoyó s'ha convertit en el producte d'animació espanyol més difós i lucratiu de la història. L'èxit de la sèrie Pocoyó, que La 2 emet els divendres al matí dins de l'espai de Los Lunnis, se sustenta tant en un profund coneixement de la naturalesa infantil com en un exquisit olfacte per al negoci i una àmplia experiència en els nous formats audiovisuals. A diferència d'altres productes dirigits a una audiència preescolar, com Els Teletubbies, aquesta sèrie atrapa tant nens com adults, fins i tot més aquests últims, que són, de fet, els que aquest Nadal gairebé han esgotat les existències de productes amb la imatge del personatge. Com a mostra de la dimensió que ha adquirit el fenomen Pocoyó i que justifica la seva comparació amb els estudis d'animació Pixar de Walt Disney, s'ha de dir que els seus directors, David Cantolla i Guillermo García, no concedeixen entrevistes fins d'aquí a un parell de mesos, "per generar més expectativa" de cara a una nova operació de llançament, segons fonts de l'empresa. La sèrie Pocoyó consisteix en dues temporades, cada una de 52 capítols de 7 minuts de durada. Actualment, TVE i el canal digital Boomerang reposen la primera temporada i els DVD han estat els més venuts del gènere infantil el 2007.
FONT: EL PERIÓDICO

 

MÚSICA FREAK...

Aerolineas federales"No me beses en los labios":


EJECUTIVOS AGRESIVOS "Mari pili"

 

L'HOME DEL CIM...


‘Sir Ed', el primer home en pujar al cim de l'Everest, ha mort a Nova Zelanda, als 88 anys d'edat, víctima d'aturada cardíaca. Hillary, que va trepitjar el cim de la muntanya més alta del món l'any 1953, es va caracteritzar per una encesa defensa del Nepal i de la població de l'Himàlaia arribant a crear una Fundació que duia el seu nom. Home tranquil i afable era tot un heroi a la seva Nova Zelanda natal. El Govern d'Auckland ha decretat tres dies de dol nacional i les banderes onejaran a mitja asta en honor a un Hillary que serà acomiadat en un funeral d'Estat.
Líders maoris, ecologistes, polítics i gent anònima han expressat els seus sentiments de tristor davant la mort del kiwi Hillary que era un autèntic heroi a la seva Nova Zelanda natal. Tant pel seu caràcter afable com per la seva defensa de causes perdudes. En aquest sentit, cal explicar com el jove Hillary va quedar impactat per la gent humil del Nepal i, després de coronar l'Everest amb el sherpa Tenzing Norgay l'any 1953, es va dedicar en cos i ànima a lluitar per la gent desfavorida de l'Himàlaia.Expliquen que totes les cases nepaleses tenen una foto de Hillary al costat de la del rei del país. I és que l'alpinista va fundar, a mitjans dels anys 60, el Trust de l'Himàlaia que tenia com a objectiu crear escoles, hospitals i dotar de serveis bàsics per a la població nepalesa.Hillary es trobava en un precari estat de salut des del passat mes d'abril que, curiosament, coincideix amb la seva darrera visita al Nepal. Va patir una caiguda i la seva salut va anar empitjorant. La família del neozelandès més famós del món, però, no s'esperava que el desenllaç final fos tan ràpid

 

MÚSICA FREAK...


dijous, de gener 10, 2008

 

GOIKO...

El contundent futbol de l'exjugador de l'Athletic de Bilbao Andoni Goikoetxea continua fent parlar gairebé dues dècades després. El que va ser central del conjunt basc i actual tècnic de l'Hèrcules és el segon classificat de la llista que el diari The Sun ha elaborat amb els jugadors més durs de la història del futbol.No en va, Maradona i Schuster van ser víctimes de l'agressivitat del defensa del conjunt biscaí en la dècada dels 80, amb dues lesions de gravetat cadascun que els van deixar inactius durant uns quants mesos quan vestien la samarreta blaugrana. El rotatiu britànic no dubta a qualificar Goikoetxea com el Carnisser de Bilbao, i relata que els seus adversaris sentien "autèntic pànic" quan rebien la pilota i notaven la presència de l'excentral basc.No obstant, el qüestionable honor d'encapçalar aquesta llista no correspon a l'exjugador basc, sinó al britànic Graeme Souness, de qui The Sun recorda la seva dilatadíssima trajectòria plena d'expulsions en les lligues d'Anglaterra, Escòcia i Itàlia a causa del seu joc, extremadament violent.Completen la classificació altres il·lustres futbolistes que passen a la història pel seu joc expeditiu, com Dave Mackay (en el tercer lloc), l'italià Romeo Benetti (quart), Stuart Pearce (cinquè), l'excentrecampista del Manchester United Roy Keane (sisè), Norman Hunter (setè), Vinnie Jones (vuitè), i tanquen la llista dos històrics del Chelsea, Ron Harris (novè) i el central John Terry (desè), encara en actiu.
FONT: EL PERIÓDICO

 

HUMOR JAPO...


 

UN POCA FEINA...


 

TIME OUT...

La revista Time Out Barcelona és a partir d'avui als quioscs amb una edició setmanal dedicada a l’actualitat d’oci i de cultura de la ciutat amb una tirada de 40.000 exemplars. Dirigida pel periodista Toni Puntí, Time Out Barcelona suposa el desembarcament a la capital catalana de la prestigiosa marca internacional Time Out de la mà de l’editora Sàpiens Publicacions, del Grup Cultura 03, que actualment edita les revistes Descobrir Cuina, Descobrir Catalunya, Sàpiens, Nat i des de l’agost de l'any passat, Lonely Planet Magazine.La capçalera original va néixer a la ciutat de Londres al 1968 i actualment és una publicació que està àmpliament consolidada a grans ciutats com Nova York, París, Chicago i Xangai.
font:la malla

dimecres, de gener 09, 2008

 

LA BOLA DE CRISTAL...

Homenatge:




 

TENIM VISITA...

DIJOUS 10 DE GENER AL "PREN-T'HO COM VULGUIS" MARINA ROSSELL:

 

EL COTXE FANTÀSTIC...


I EL NOU:


 

IRONMAN...

L'exblaugrana Luis Enrique, retirat el 2004, sembla que està més en forma que mai. L'asturià no ha abandonat l'esport i s'està preparant de valent per disputar ‘l'Ironman' de Klagenfurt que es disputarà a Àustria el proper 13 de juliol. L'exjugador del Barça, des de que va penjar les botes, s'ha convertit en ciclista, en maratonià, en surfista i en esquiador. Luis Enrique, medalla d'or a Barcelona 1992, ja té atapeït el calendari de 2008 fins que no arribi la prova d'Àustria. Participarà en el ‘Marathon des Sables' que és una dura cursa per etapes que es disputa al Marroc del 28 de març al 7 d'abril i prendrà la sortida a la cursa ciclista ‘Quebrantahuesos' el 21 de juny. El repte de l'excapità del Barça és rebaixar les 10 hores, 19 minuts i 30 segons que té acreditats en ‘L'Ironman' de Frankfurt de l'any passat. Prova, recordem-ho, que consta de 3,8 quilòmetres nedant, 180 en bici i una marató per acabar.
FONT:LA MALLA

 

EL GRAN ORSON...



 

MASSA JOVE...

Lisboa es vestirà demà d'estrena per rebre la nova pel·lícula del director portuguès més internacional. L'incombustible Manoel de Oliveira estrena als 99 anys el film Cristóvao Colombo, o enigma (Cristòfol Colom, l'enigma), l'adaptació a la gran pantalla d'un assaig que assegura que el descobridor d'Amèrica era portuguès. Mentre el ministeri de Cultura portuguès ja prepara els actes del centenari del seu naixement, el realitzador es troba immers en dos nous projectes cinematogràfics: l'adaptació d'un conte d'Eça de Queirós (Singularidades de uma rapariga loira, Les singularitats d'una nena luna) i el fragment d'un film conjunt amb l'argentí Fernando E.Solanas i el brasiler Evaldo Mocarzel, Os invisíveis (Els invisibles). Com Woody Allen, Manoel de Oliveira també estrena darrerament una pel·lícula per any. La diferència entre aquestes llegendes vives del cinema contemporani és que el primer té uns no gens menyspreables 72 anys i que el segon pot dir que és el cineasta en actiu més vell de la història, amb 99 anys. Diuen que el secret de la longevitat es troba en mantenir-se actiu, continuar tenint il·lusions i conservar la llibertat. De tot això sembla que no li falta al realitzador portuguès, que recentment ha declarat que continua tenint "esperit de lluita i ganes de treballar".
font: la malla

dimarts, de gener 08, 2008

 

INDY...




 

TOT TORNA...

Tornen Batman, Rambo, Indiana Jones, James Bond, Hulk, Asterix, Mortadel·lo i Filemó... podria semblar una mena d'adaptació cinematogràfica de la lletra d'aquella Qualsevol nit pot sortir el sol de Jaume Sisa però es tracta de l'avançament de les novetats més importants que presentarà la cartellera d'aquest 2008. Aventures, superherois i personatges de còmic són les apostes més importants de les productores de cara a l'any que acaba de començar però també tindrem temps per rebre les novetats de directors com Woody Allen, l'aventura americana d'Isabel Coixet, el més nou d'Àlex de la Iglesia, Tim Burton o els germans Coen. Amb Hollywood en plena vaga de guionistes i amb amenaces de boicot per part dels actors, la cartellera es prepara per rebre la feina feta al llarg de l'any passat. I en aquest sentit, sembla que es repeteix la tònica de les darreres temporades, amb molta presència de l'acció protagonitzada per retorns mediàtics, superherois de vinyeta i continuació de reeixides sagues.
font: la malla


dilluns, de gener 07, 2008

 

LA TARDA 500...

'La Tarda' celebra aquest dilluns 7 de gener 500 programes a Barcelona Televisió. 'El sofà de La Tarda', que ha vist passar més 600 convidats, reunirà per primera vegada els quatre alcaldes que ha tingut Barcelona des del restabliment de la democràcia. Narcís Serra, Pasqual Maragall, Joan Clos i Jordi Hereu conversaran junts sobre la seva Barcelona, la dels seus records, la ciutat que van representar i sabrem quins han estat els moments més importants que han viscut a la Barcelona dels últims anys. El programa s'emet a les sis de la tarda.Amb aquesta entrevista 'La Tarda' es converteix en el primer programa de televisió que entrevista per primera vegada als quatre alcaldes que ha tingut Barcelona des de 1979.El programa comptarà amb la presència d'alguns dels col·laboradors habituals de 'La Tarda', com Pere Vall, Albert Espinosa, Enric Gomà o Xavi Casan i es recordarà els millors moments viscuts durant aquests 500 programes a Barcelona Televisió. 'La Tarda' va començar un 26 de setembre de 2005. Han estat 500 programes, prop de 1500 hores d'emissió, més de 600 entrevistes al sofà Barcelona i 47 col·laboradors. Des del seu inici, 'La Tarda' ha estat un aparador de Barcelona amb l'objectiu d'apropar a l'espectador tot el que li ofereix la seva ciutat; sense oblidar allò que passa a la resta del món.
font: la malla


 

EL VÍDEO MÉS VIST 2007...

vist per 21 milions persones:

 

EL NEN...


 

SARKOZY...

Des que el mes de maig passat Nicolas Sarkozy va guanyar les eleccions presidencials, no només la vida política ha guanyat un impuls a França, sinó també la vida sentimental de l’inquilí de l’Elisi. El setmanari francès Le Journal du Dimanche va parlar ahir d’un “casament imminent”, probablement a principis de febrer, entre l’extop model i cantant Carla Bruni i el president Nicolas Sarkozy, que l’octubre passat es va divorciar de la seva dona Cécilia.“La data del casament es fixarà ara: Carla Bruni esdevindrà la tercera senyora Sarkozy el dia 8, o més probablement, el 9 de febrer vinent”, escriu la publicació en la seva edició d’ahir citant “diverses fonts”. A finals de desembre, el diari italià La Stampa, citant la mare de Carla Bruni, va afirmar que el mandatari francès havia demanat a la cantant italiana que es casés amb ell.Preguntat per l’agència de notícies France Presse, el portaveu de la presidència francesa, David Martinon, va respondre: “No haig de fer cap comentari”. Una resposta igual a la que Martinon va repetir sistemàticament a l’octubre als periodistes quan li preguntaven respecte als rumors sobre la separació de Nicolas i Cécilia Sarkozy. L’anunci de divorci es va produir, finalment, el 18 d’octubre a través d’un comunicat.L’idili de Carla Bruni, de 39 anys, amb el president francès, de 52 anys d’edat, va sortir a la llum pública a mitjans de desembre per les fotografies que es van prendre d’una visita que la parella va fer al parc d’atraccions EuroDisney, als afores de París.

dissabte, de gener 05, 2008

 

PETA ZETAS...

L'ALBERT ROMA I UN SERVIDOR, VAM ESTAR AL PRIMER PROGRAMA (PILOT)...

 

EL CAÇADOR...


divendres, de gener 04, 2008

 

SENSE RAL·LI...

Amaury Sport Organisation (ASO), l'organitzadora del Ral·li Lisboa-Dakar ha confirmat la suspensió de la prova, per la falta de seguretat existent actualment a Mauritània per l'amenaça terrorista d'Al-Qaida."Els organitzadors del Dakar han pres la decisió després dels intercanvis de notícies amb el govern francès i considerant les seves fermes consideracions", afirma el comunicat ofert per la organització, on subratllen que han tingut en compte "les actuals tensions polítiques internacionals" a Mauritània.Aquesta serà la primera vegada des de 1979 que aquest ral·li no es disputi. Els organitzadors, que han estat reunits durant tot el matí, han decidit anul·lar la competició per la inestabilitat a Mauritània, país que havia d'acollir 15 etapes.
font:Avui

 

300 JOGUINES...

MOLTES GRÀCIES A TOTHOM PER COL·LABORAR AMB LA MARATÓ!!!

dijous, de gener 03, 2008

 

PATO PEQUÍN...

Pequín.- Metges de la ciutat de Qingdao (a l'est de la Xina) van haver d'operar dos joves universitaris que s'havien ficat a l'orella un auricular amb el fi de copiar en uns exàmens i després no se'l podien treure, segons ha explicat la premsa de la localitat.Els joves, que segons sembla no es coneixien de res, van anar a l'hospital per separat però amb el mateix problema: després dels exàmens nacionals d'anglès, en què van usar aquests aparells amb la complicitat d'amics que des de fora els donaven les respostes, no es podien treure l'aparell.Segons sembla, aquest tipus d'auriculars -de la mida d'un gra d'arròs- s'han fet molt populars a la ciutat, on es venen clandestinament al carrer o a través d'internet. Els dos afectats van assegurar que molts dels seus companys els utilitzen, i s'ajuden de mòbils que transmeten el senyal als dispositius.Un dels operats, que va anar a l'Hospital Central de Qingdao, va explicar que després de l'examen aquest aparell s'acostuma a treure amb l'ajuda d'un imant prim, cosa que en el seu cas no va funcionar.El jove, de 20 anys, va demanar al metge que el va operar que li guardés el micròfon, ja que, va confessar, pensa usar-lo en futurs exàmens, si els professors no descobreixen el truc.Els preus d'aquests microauriculars oscil·len molt en funció de la seva qualitat, i van des dels 70 als 1.000 iuans (entre 7 i 100 euros).Alguns mestres de Qingdao que s'han assabentat de la notícia ja han començat a col·locar a les classes aparells que poden impedir l'arribada d'ones de mòbil a l'aula.Els metges que van intervenir els estudiants van advertir als joves de Qingdao que vagin amb compte amb aquests aparells, que poden causar lesions auditives. Els doctors els van recomanar que usessin mètodes més ètics-estudiar, bàsicament- per superar els sempre exigents exàmens xinesos.
Font: EFE

dimecres, de gener 02, 2008

 

EN PAU...

La directora de la Fundació Pau Casals, Pepa Domingo, ha explicat aquest dissabte que publicaran l'obra completa del compositor i violoncel·lista català, incloent-hi totes aquelles partitures encara inèdites o que ja estan exhaurides i descatalogades.Es tracta de més d'una vuitantena de peces que s'editaran en diferents quaderns temàtics perquè estiguin a l'abast de tots els amants de la música. Domingo ha apuntat que serà la darrera dona del compositor, la també músic Marta Casals, l'encarregada de dirigir l'edició d'unes obres que està previst que es comencin a posar a la venda a finals del 2008.

FONT: L'AVUI

 

UN MUNT D'ESCOMBRARIES...

Berkeley / California (Estados Units).- Derfel va decidir acumular un any d'escombraries a fi de denunciar a la societat de consum i tot el desaprofitament que genera. Derfel, de 35 anys, que treballa com encarregat de servei i de menjar per a banquets i restaurants, va dir que va decidir guardar cada peça d'escombraries que va generar durant el 2007 per a veure quant detritus pot acumular una persona. En el seu cas, 2,72 metres cúbics (96 peus cúbics) de restes. L'experiment va començar com una forma d'examinar els seus hàbits de consum, va dir Derfel. Però després, es va transformar en una denúncia del consumisme i en una crida a protegir el medi ambient. Les escombraries van ser col·locades en galledes a la cuina i a la sala d'estar de l'apartament de Darfel. Això inclou cada mocador de paper, rebut, embolcall de menjar i ampolles de plàstic usats durant l'any. Derfel va dir que la seva esperança és donar aquestes escombraries acumulades a un escultor.

Font: AP

This page is powered by Blogger. Isn't yours?